StoryEditor

Obyčajní ľudia ohrozujú vládu

29.07.2010, 00:00
Autor:
mrmr
Vládna koalícia sa ocitla na pokraji prvej vážnej krízy. V deň, keď vláda schvaľovala svoj program na najbližšie štyri roky, pohrozili štyria poslanci z hnutia Obyčajní ľudia, že opustia klub strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka.

Dôvod? Nič z toho, čo im malo byť sľúbené, sa do programu nedostalo. Ak sa nič z ich priorít neobjaví ani v definítivnej verzii, ktorú má budúci týždeň schváliť parlament, odídu.

Sloboda, nie solidarita
"Bolo by od nás pokrytecké, aby sme naďalej zostávali súčasťou klubu SaS a tvárili sa, že sa nič nestalo,“ povedal včera

 pre HN ešte pred schvaľovaním programového vyhlásenia vo vláde líder Obyčajných ľudí Igor Matovič. Pritom koalícia je od ich štyroch hlasov závislá - bez nich by nemala v parlamente väčšinu. Matovič tvrdí, že vládu by podporovali aj naďalej - hlasovať však nebudú podľa straníckych príkazov, ale slobodne.
Predseda SaS Richard Sulík včera oľutoval, že zobral Matoviča a spol. na kandidátku. Tvrdí, že vo vládnom programe sú viaceré veci, ktoré chceli aj Matovič a spol. Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) spor riešiť odmieta, tvrdí, že ide o záležitosť SaS.

(Ne)obyčajní poslanci
Matovič a spol. sa dostali do parlamentu na kandidátke SaS - na zvoliteľné miesta sa prekrúžkovali z jej úplného dna. Krátko po voľbách Matovič povedal, že mu tlmočili niekoľkomiliónovú ponuku za vyvolanie predčasných volieb. Následne to označil za vtip jedného z jeho známych.

01 - Modified: 2004-01-07 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kreditné karty sú čoraz populárnejšie
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 20:22