StoryEditor

Máte komplexy, odkázal nám Orbán

11.02.2010, 18:00
Slováci majú komplexy, pretože ich štát je mladý a musia bojovať o svoju vlastnú identitu (na snímke šéf strany Fidesz Viktor Orbán).

Tak sa o Slovensku najnovšie vyjadril šéf opozičnej maďarskej strany Fidesz Viktor Orbán. V rozhovore pre maďarský denník 24 Óra sa tiež „obul“ do slovenského jazykového zákona.

„Tento zákon je smiešny," povedal Orbán. Stalo sa tak v čase predvolebnej kampane pred parlamentnými voľbami, ktorú budú v Maďarsku začiatkom apríla. Orbán chce po voľbách postaviť vzťahy medzi oboma tradičnými rivalskými krajinami na nový základ. Podľa súčasných prieskumov by Fidesz volilo šesť z desiatich Maďarov.

Nesplnený sľub?
Orbán pritom sľúbil, že národnostnú kartu v predvolebnom boji vynechá. „Požiadali sme predovšetkým parlamentné strany, aby v predvolebnej kampani nezneužívali takzvanú otázku zahraničných Maďarov.Dali nám na to prísľub. Ubezpečili nás, že to nebudú vo svojej kampani zneužívať. Myslím si, že ostatné strany okrem Jobbiku sa zdržia slovenskej otázky," povedal pred pár dňami pre HN poslanec SMK Miklós Duray. Aj z tohto dôvodu sa podľa Duraya nebudú politici SMK zúčastňovať na predvoebných mítingoch v Maďarsku.

 

 


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 03:31