StoryEditor

Pri prestrelke s vojakmi prišiel o život mexický narkobarón

06.11.2010, 07:14
Autor:
TASRTASR

Popredný mexický narkobarón Ezequiel Cárdenas, prezývaný aj "Tony Tormenta", prišiel o život počas niekoľko hodín trvajúcej prestrelky s príslušníkmi mexickej armády v meste Matamoros neďaleko hraníc s USA. Informovalo dnes o tom mexické námorníctvo.

"Zomrel počas prestrelky s nami," uviedol hovorca mexického námorníctva. Podľa predstaviteľov mexickej vlády boli okrem 48-ročného Cárdenasa zastrelení aj dvaja príslušníci námorníctva a traja členovia drogového gangu.
Jeden z najhľadanejších mexických drogových bossov Ezequiel Cárdenas bol bratom bývalého vodcu drogového kartelu v Mexickom zálive Osiela Cárdenasa, ktorého v roku 2007 vydali mexické úrady do amerického štátu Texas, kde si v súčasnosti odpykáva 25-ročný trest za mrežami.

Od nástupu do funkcie prezidenta Felipeho Calderóna v roku 2006 mexické bezpečnostné sily značne posilnili boj proti drogovým kartelom na celom území krajiny. Vo vzájomných bojoch medzi gangmi pašerákov, ako aj v zrážkach medzi kartelmi a políciou, prišlo o život už približne 31.000 ľudí.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 20:49