07.06.2005, 00:00

Libanonská vláda včera potvrdila, že v druhom kole parlamentných volieb, ktoré sa uskutočnili v nedeľu v južnom Libanone, zvíťazila šíitská milícia Hizballáh a jej spojenci. Kandidáti volebného bloku Amal -- Hizballáh, nazývaného aj "parný valec", získali všetkých 23 poslaneckých miest do zákonodarného zboru, do ktorých sa volilo v druhom kole volieb. (TASR)
Demokratický senátor Joe Biden, ktorý je druhým najvplyvnejším mužom v senátnom zahraničnom
výbore, vyzval vládu prezidenta Georgea W. Busha na uzatvorenie zajateckého tábora na Guantáname. Jeho ďalšie udržovanie podľa Bidena predstavuje nebezpečenstvo pre Američanov, napísala agentúra AFP. (ČTK)
Námestník ruského generálneho prokurátora Vladimir Kolesnikov včera na margo súdneho procesu s Michailom Chodorkovským vyhlásil, že Rusko môže očakávať podobné procesy s viacerými ruskými podnikateľmi. (TASR)
Medzinárodný trestný súd (ICC) v holandskom Haagu začal včera oficiálne vyšetrovanie zločinov proti ľudskosti spáchaných v sudánskom regióne Darfúr, kde počas dvojročného povstania zahynuli desaťtisíce ľudí a viac než dva milióny utiekli zo svojich domovov. Oznámil to ICC vo vyhlásení. (TASR)
V sýrskom hlavnom meste Damasku sa včera začal 10. zjazd vládnucej Socialistickej strany arabskej obrody (BAAS). Prezident Bašar Asad vo svojom prejave k 1 150 delegátom uviedol, že Sýria sa musí sústrediť na uskutočnenie ekonomických reforiem a na boj proti korupcii. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
05. máj 2024 15:12