StoryEditor

TOFU na kantonský spôsob

13.01.2003, 14:51

250 g TOFU, 100 g hlávkovej kapusty, 200 g šampiňónov, 1 malá cibuľa, 1 menší pór, 1 čerstvá Kápia (možno nahradiť sterilizovanou), olej, solamyl, chilli korenie, sójová omáčka, mletý zázvor
TOFU nakrájané na kocky necháme marinovať deň vopred v sójovej omáčke rozriedenej vodou. Na oleji popražíme posekanú cibuľu, po chvíli krátko urestujeme pokrájanú kapustu, plátky šampiňónov, kolieska póru a prúžky kapie. Pridáme TOFU, ktoré sme predtým rýchlo opiekli na oleji, okoreníme. Ak treba, dochutíme ešte sójovou omáčkou. Nakoniec zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Hotové jedlo môžeme jesť bez prílohy - množstvo použitej zeleniny ju plne nahradí. Väčším jedákom pridáme varenú ryžu Natural.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. apríl 2024 10:01