StoryEditor

Krstný otec punku zafarbí Ostravu (video)

18.06.2010, 00:00

Egocentrický a neovládateľný krstný otec punku mieri do Ostravy. Iggy Pop, ktorý o sebe vyhlasuje, že je chlapom, o

 ktorom sa Fridrichovi Nietzschemu ani len nesnívalo, prichádza so svojou nevypočítateľnou a živelnou šou do českej - vlastne moravskej Ostravy.

Festival plný farieb a nevšednej hudby okorení aj írska formácia The Cranberries s výnimočným hlasom Dolores O´Riordan a napríklad aj spevák a multiinštrumentalista Brendan Perry, mužská polovica legendárnej kapely Dead Can Dance. Nebude chýbať ani nu-jazz, pesničkárka Regina Spektor či najväčší európsky trubkár Erik Truffaz, ktorého nazývajú aj mladším bratom Milesa Davisa.

Okrem mien, ktoré otrasú nejedným hudobným nebom, sa na festivale podľa PR manažéra Jiřího Sedláka môžu návštevníci tešiť aj na divadlo - nový cirkus, súčasný tanec, rozprávky či workshopy salsy, bubnovania a rôzne filmy i diskusie.

"Novinkou bude aj New York City stage vytvorený v pavilóne výstaviska a bude sa podobať na newyorský klub s kapelami z tohto mesta. Bude plný punku, funky, ska i rocku...“ Farebný festival je podľa Sedláka známy svojou príjemnou atmosférou, otvorenými a tolerantnými ľuďmi, ktorí sú pripravení spoznávať aj neznámu a novú hudbu. Tej je na Colours of Ostrava požehnane a väčšinou prináša aj zaujímavé hudobné zážitky a spoznania.

Festival navštevuje široké spektrum ľudí. Často tu stretnete aj rodiny s deťmi. "Vstup pre deti do 140 cm je zadarmo a máme detský svet s opatrovaním detí a s programom - napríklad v nedeľu máme vstup pre seniorov nad 65 rokov zadarmo.“ Festival plný farieb a rozmanitosti má čo ponúknuť.




menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. máj 2024 10:46