StoryEditor

Jedna Kapurková i pre nevoličov

14.05.2010, 10:07

Igor Brossmann, 43 rokov
sympatizant a šéf volebnej kampane
Paliho Kapurková, veselá politická strana
Predvolebná kampaň pre: Paliho Kapurková

O Paliho Kapurkovej veselej politickej strane sa toho popísalo už veľa. Za jej imidžom stojí Igor Brossmann, ktorý sa tituluje ako sympatizant a šéf volebnej kampane. Nie v brandži nováčikom, 13 rokov viedol jednu z najúspešnejších reklamných agentúr na Slovensku Wiktor Leo Burnett Group a na poličke sa mu vyhrieva niekoľko desiatok ocenení za kreativitu. Okrem iného je jedným z tých, ktorí dali krídla charitatívnemu projektu Dobrý anjel, ktorý pomáha chorým na rakovinu.
"Máme tu 30 percent ľudí, ktorí sú znechutení zo všetkých politických strán. Chceli by ísť voliť, ale nemajú koho. To je cieľová skupina našej strany," vykresľuje.
Paliho Kapurková podľa Brossmanna nie je štandardná politická strana, pretože jej nejde o získanie moci, ale o to, aby už v týchto voľbách bolo počuť hlas "mlčiacej väčšiny". Už názov strany hovorí sám za seba. Je odvodený od mena predsedu Paliho Vassa a kapurková "po východňarsky" znamená posledný štamperlík.
S voličmi komunikujú po svojom a držia sa hesla: proti všetkým politickým stranám. "Keďže sme občianskou aktivitou v politickom kabáte, ktorá je financovaná so súkromných peňazí zakladajúcich sympatizantov, naša kampaň je skromná." Napriek tomu, že ide o najmenšiu politickú stranu s jedným členom -- predsedom, majú najväčší bilboard zo všetkých vo výške sedemposchodového paneláku v Bratislave.
Chcú, aby ani voliči nahnevaní na všetkých politikov nezostávali doma a svojím hlasom ukázali politikom zdvihnutý prst. "Nie je to štandardná politická strana, nie je to ani čistá recesia a už vôbec nejde o reklamnú kampaň na nejaký produkt," zdôrazňuje Brossmann a dodáva, že podľa prieskumu agentúry Polis Slovakia pozná Paliho Kapurkovú po šiestich týždňoch jej existencie každý druhý Slovák. "Mnohí z týchto ľudí už vedia, že sme strana, ktorá o vážnych veciach hovorí veselou netradičnou formou a je im to sympatické." Podľa toho istého prieskumu s nami dnes sympatizuje 4,1 percenta ľudí na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. máj 2024 13:50