StoryEditor

Apple sa chystá investíciou dobyť sociálne siete

06.08.2012, 12:15
Autor:
laklak
Apple chce získať Fancy, rýchlo rastúcu stránku s prvkami sociálnej siete a eshopu.

The Fancy je projekt, za ktorým stoja ľudia z Twitteru a Facebooku. Informácie priniesol portál Business Insider.

Fancy je projekt, ktorý je svojou veľkosťou len menším bratom sociálnej siete Pinterest. Tá umožňuje svojim užívateľom, aby si robili zoznamy vecí, ktoré sa im zdajú zaujímavé. 20-členná začínajúca firma z New Yorku je však oveľa ďalej v presviedčaní svojich návštevníkov pri kúpe produktov.

The Fancy si berie z každého nákupu desať percent. Posledné informácie portálu BusinessInsider.com hovoria o raketovo rastúcom biznise. Fancy počas poslednej jesene zvýšil svoju hodnotu o 10 miliónov amerických dolárov na rových sto miliónov. V roku 2010 rástla firma o 6 miliónov.

O kúpe neexistuje žiadna podpísaná dohoda a žiadna záruka, že sa uskutoční. Portál nevie ani cenu, ktorú by mal za projekt Apple zaplatiť. Zdroj oboznámený s akvizičnou stratégiou gigantu Apple však pre BusinessInsider potvrdil, že rokovania s The Fancy sú vo fáze, v ktorej zvyčajne Apple delí od kúpy už len podpis zmluvy.

Apple nie je známy veľkými akvizíciami. V posledných rokoch sa pod krídla Applu dostali napríklad vyhľadávač v aplikáciách Chomp, portál z oblasti online hudobných služieb Lala.com a Placebase, digitálnu mapovaciu spoločnosť. A snaží sa kúpiť spoločnosť, ktorá sa venuje mobilnej bezpečnosti AuthenTec.

01 - Modified: 2004-08-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bol to puč, tvrdí odstupujúci premiér Medgyessy 02 - Modified: 2004-08-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rezort financií získal 3,88 miliardy Sk
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. máj 2024 17:34