StoryEditor

Sziget. Najväčšia "žúrka" v strednej Európe (video)

18.06.2010, 00:00

V stredoeurópskej festivalovej terminológii počuť nejedného nadšenca volať vetu: Zažiť Sziget, a zomrieť. Správne by však

 malo byť: Zažiť Sziget, a vrátiť sa každý rok... Niečo na tom asi bude, keďže sa z festivalu Študentský ostrov z roku 1993 stal postupne najväčší a najmasovejší festival v strednej Európe. Sziget, v preklade ostrov, má tento rok osemnásť rokov a na jeho narodeninovej hudobnej "metelici“ sa zúčastnia britské heavymetalové hviezdy ako Iron Maiden či rocková alternatíva Muse. Dav roztancuje "rovnako“ britská elektronická kapela Faithless a gratulovať bude niečo menej ako štyristotisíc hudobných nadšencov. Slušné narodeniny.

"Na týždeň vytvoríme zelený ostrov uprostred Budapešti, ktorý ponúkne od hudby, zábavy a kultúry všetko,“ dušuje sa PR manažér Gergő Salamon. Okrem hudobných hviezd vraj návštevníci milujú rozmanitosť a neopakovateľnú atmosféru festivalového maratónu.

Na ostrove nájdete okrem hudby aj filmy, divadlo, výstavy, športy ako vodný futbal, lukostreľba, bitka v blate, karaoke, šach či painball. Po týždni oceníte práčovňu, úschovňu batožín či poštu. Nájdete tu napríklad aj lekáreň či jazykovú prvú pomoc.

"Je to miesto, kde sa nadväzujú nové priateľstvá, nachádzajú či utužujú lásky. Je to ostrov pokoja a mieru, ostrov lásky a priateľstva, ostrov vášho oddychu. A v neposlednom rade miesto, kde je lacné pivo, pekné baby, urastení chlapi a nádherné okolie Budapešti,“ láka Salamon.

Tento týždňový stred Európy ponúka široké menu milovníkom popu, rocku, svetovej či disko hudby, bluesu alebo džezu. Takže zažiť Sziget a...




menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. máj 2024 11:40