StoryEditor

Svet spasí Zelený sršeň, superhrdina oblečený ako Zoro z L.A. (video)

30.01.2011, 23:00

Komiksoví superhrdinovia sú nesmrteľní a dôkazom toho je aj nový film Michela Gondryho The Green Hornet, v preklade Zelený sršeň. Režisér po 45 rokoch vzkriesil superhrdinov, ktorí sa v 60. rokoch preslávili najmä v Amerike. Z pôvodnej verzie spravil vydarenú paródiu so skvelými špeciálnymi efektmi, ktorú môžeme vidieť už aj v našich kinách.

Superhrdinovia v supersvete
Dvaja nedocenení chlapci si zostroja superstroje a superzbrane, aby mohli ako superhrdinovia zachrániť svet. Teda v tomto prípade L.A. Poviete si - to bude zasa ďalšia americká hlúposť. No až taká hlúposť to nie je. Aj keď nepatríte medzi nadšencov tohto žánru a komiksových superhrdinov, nemusíte sa obávať. Michel Gondry nakrútil ďalší pozoruhodný film a v tomto prípade stačí, ak si vyložíte nohy, pripravíte pukance a oddáte sa zábave, nad ktorou nemusíte premýšľať. 

Britt Reid je syn mediálneho magnáta, ktorý sa stará o stovky zamestnancov, len nie o svojho syna. Jedným z mála výchovných prostriedkov je obľúbenej synovej hračke odtrhnúť hlavu a zahodiť ju do smetí. Britt na svojho otca zanevrie a nechce s ním mať nič spoločné. Ani po tom, čo zomrie a zanechá mu mediálne impérium. V tom čase sa však zoznámi s vynaliezavým Katom, ktorý sa staral najmä o vozový park Brittovho otca. A spolu sa rozhodnú zatočiť so zločincami v L.A. Ako Zelený sršeň a jeho pomocník vyrážajú zamaskovaní ako Zoro do ulíc. Práve v tomto okamihu sa začínajú akčné scény plné špeciálnych efektov, kvôli ktorým sa zrejme tvorcovia rozhodli nakrúcať film v 3D. Za pozornosť stojí najmä veterán prerobený na nezničiteľnú Čiernu krásku - auto, v ktorom sú zabudované zbrane azda všade, kde sa len dá, a je schopné ísť ďalej, aj keď príde o celú zadnú časť s kolesami. Scény s nablýskaným autom nepochybne zaujmú najmä mužskú časť publika.                                                                         

Nástupca Brucea Leeho
V hlavnej úlohe ako Britt (cez noc Zelený sršeň) sa predstavil herec Seth Rogen, ktorého však dosť zatienil Jay Chou hrajúci jeho parťáka Kata. Práve táto úloha vytvorená pre Ázijčana otvorila pred desaťročiami dvere k americkým divákom Bruceovi Leemu. Seriál The Green Hornet vznikol v roku 1966, ale pôvod Zeleného sršňa siaha až do 30. rokov minulého storočia, keď ho vysielali ako rozhlasový seriál. Výborná voľba bola tiež obsadiť rakúskeho herca Christopha Waltza, ktorý sa pred rokom vyznamenal v Tarantinových Nehanebných bastardoch. Tentoraz stvárnil bossa losangeleského podsvetia Chudnofského, ktorý má najväčší "mindrák“ z toho, že z neho nejde strach. Jednu z väčších úloh, konkrétne novinárky a krimilogičky, stvárnila Cameron Diaz, keby tam však nebola ani ona, ani jej úloha, divákovi by vôbec nechýbala.

Film The Green Hornet je skvelou paródiou na snímky o superhrdinoch, pri ktorej síce musíte mať nadhľad, ale ani spomínaný Tarantino či Robert Rodriguez nemusia robiť intelektuálne filmy a kvalitne zabavili celý svet.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. máj 2024 09:57