StoryEditor

Náš futbal sa zmení. A získa státisíce eur

15.07.2013, 19:30
Slovensko bude mať zhruba dvadsať moderných štadiónov. Štát na ne vyčlenil 45 miliónov eur.

Pozrite sa, prečo sa Slovensku oplatí mať nové futbalové štadióny (na snímke šéf nášho futbalu Ján Kováčik).

1. Šanca na vyššie zisky. Česi nás už totiž chcú
Dostať najlepšie slovenské kluby do spoločnej súťaže s Českom, zvýšiť tým marketingový balík peňazí a prilákať za drahšie vstupné divákov na futbalové štadióny. Taký je hlavný cieľ nášho futbalu. „Som jednoznačne zástancom toho, aby sme mali spoločnú súťaž s Českom. Vstúpili by sme jednoducho na väčší trh a príjmy by sa zvýšili päťnásobne,“ tvrdí pre HN napríklad majiteľ Senice Vladimír Levársky. Malo to však jeden problém. Česi nás nechceli, pokiaľ nebudeme mať nové štadióny. Vďaka tomuto projektu už sú však ochotní s nami diskutovať. „Vidia, že to myslíme vážne, a už je to pre nich zaujímavé,“ tvrdí pre HN šéf nášho futbalu Ján Kováčik.

2. Sponzori dostanú komfort. A dajú viac
„Sponzor ak bude dávať peniaze do slovenského futbalu, tak potrebuje aj komfort. A chce vidieť, že sa v ňom niečo hýbe k lepšiemu,“ hovorí pre HN šéf našej futbalovej ligy Dušan Tittel. Naráža na fakt, že vďaka moderným štadiónom pritečie do futbalu viac peňazí od sponzorov. „Ani anglický či nemecký futbal by bez moderných štadiónov nebol taký silný,“ hovorí Tittel. A čím vynovených štadiónov tým lepšie. Firma totiž chce dávať peniaze klubu, v ktorom meste sa nachádza a lepšie sa s ňou stotožňuje. „Keď sa rozprávame s partnermi a hovoríme o zmluvách, určite je dôležité, aké máme štadióny a či sa na nich cíti komfortne,“ tvrdí šéf naše najvyššej súťaže.

3. Náš futbal ušetrí státisíce. Na prenájmoch
Ešte pred niekoľkými rokmi hrozilo, že naša futbalová reprezentácia bude musieť hrať vo Viedni. Nemala totiž vyhovujúci štadión. Okrem hanby, ktorá by nás postihla, by sme však Rakúšanom museli platiť za prenájom štadióna. Veľkým plusom tohto projektu je fakt, že náš futbal sa bude hrať na všetkých štadiónoch zadarmo. „Týmto krokom by sme ušetrili počítam niekoľko stotisíc eur ročne. Pretože nejde len o seniorov, ale aj ďalšie národné tímy musia hrať na štadiónoch, a takto tam budú hrať bezplatne,“ tvrdí Kováčik. A ušetrené peniaze chcú predstavitelia nášho najmasovejšieho športu využiť na rozvoj futbalu.

Zaostrené na... futbalové štadióny

Viac informácií o tejto téme
nájdete v utorkových Hospodárskych novinách.


 

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 23:11