StoryEditor

Slováci sú doma. Ďurica vulgárne nadával novinárom a ukázal im prostredník

13.10.2015, 17:04

Zhruba tridsať novinárov a asi rovnaký počet fanúšikov a rodinných príslušníkov hráčov či ich známych dnes očakával na bratislavskom letisku návrat úspešnej futbalovej reprezentácie z Luxemburska. Lietadlo s tímom, ktorý postúpil prvýkrát v histórii na majstrovstvá Európy, pristálo po pol druhej popoludní.

Ako prvý vystrašil striehnucich fotografov v oblečení národného tímu jeho technický vedúci Róbert Tomaschek. „A mňa si vyfotiť nechcete?“ žartovne odkázal smerom k médiám. Pol hodiny po ňom sa z dverí príletovej haly vyrútil kompletný tím v čele s trénerom Jánom Kozákom.

Objektom môjho záujmu bol reprezentačný obranca a hráč FC Liverpool Martin Škrtel, ktorý doviedol mužstvo k veľkému úspechu. „Nič vám nepoviem, hovoriť za nás bude len tréner,“ povedal pod kapucňou skrytý kapitán národného tímu. Rovnako sa vyjadrili aj ďalší futbalisti smerujúci k pripraveným automobilom.

Pred svetlá kamier a displeje diktafónov bol pripravený len hlavný kouč. „Let domov bol hladký, chlapci si v lietadle trochu zaspievali, ale po noci boli unavení. Všetko bolo od zápasu doteraz v poriadku, je dôvod oslavovať,“ skonštatoval Ján Kozák.

Zopár šťastlivcom sa podarilo uloviť podpisy alebo sa odfotografovať s „utekajúcimi“ futbalistami. Až keď už bolo takmer po všetkom, dozvedeli sme sa dôvod, prečo sa hráči odmietli vyjadrovať.

Jeden nemenovaný bulvárny denník mal mať totiž pre nich pripravené alkoholové testery – malo ísť o vtipnú ukážku, v akom stave a s koľkými promile pristáli reprezentanti Slovenska na rodnú hrudu. Futbalisti tento pokus o vtip pochopili a pre istotu sa nerozprávali vôbec s nikým. Faktom však je, že do Bratislavy nedorazili všetci strojcovia postupového víťazstva 4:2 v Luxembursku.

Chýbala aj najväčšia hviezda tímu a autor dvoch gólov Marek Hamšík, prítomný nebol ani stredopoliar AC Miláno Juraj Kucka či Miroslav Stoch. Korunu netradičnému „oslavnému“ príchodu úspešnej športovej výpravy dal jeden z najskúsenejších futbalistov Ján Ďurica.

Čakajúcim fotografom vulgárne vynadal a ukazoval prostredník. Tento jeho výstup výrazne pripomenul éru trénera Vladimíra Weissa, v ktorom sa zo strany trénera nadávkami nešetrilo. Zostáva veriť, že toto správanie bolo ovplyvnené iba dlhými nočnými oslavami.

01 - Modified: 2007-10-11 17:05:58 - Feat.: 0 - Title: Do 2. piliera má ísť oproti návrhu menej
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 00:39