StoryEditor

Čo hovoria osobnosti na prehru Richarda Lintnera (veľká anketa)

25.06.2015, 19:58
Autor:
redred
Igor Nemeček ešte nevie, že dnes vlastne prehral, hovorí pre HNonline bývalý reprezentačný brankár Ján Lašák.

Pýtali sme sa najmä športových osobností, ako hodnotia výsledky volieb prezidenta Slovenského ľadového hokeja, v ktorých opätovne uspel Igor Nemeček. Tu sú ich odpovede:


Prečítajte si aj: Lintner netajil sklamanie: Nemeček bude čerpať z mojich plánov


Ján Filc, bývalý reprezentačný tréner
Neprekvapuje ma výsledok volieb, je tam otázka, či systém prideľovania hlasov je v poriadku. Výsledky však treba rešpektovať a pánovi Nemečkovi treba popriať čo najviac úspechov. Verím, že predpoklady na to po schválení zákona o športe bude mať.

Natália Hejková, najúspešnejšia slovenská basketbalová trénerka
Je to pre mňa ťažké hodnotiť, keďže do hokejovej kuchyne až tak nevidím. Ale z pohľadu laika by som rada videla nové vetry v hokeji. Dúfam však, že sa Richard Lintner zapojí do práce vo zväze a pomôže tým, ktorí zvolili osvedčenú cestu.

 

Michal Truban, zakladateľ Websupportu
Ja som držal palce Lintnerovi a novej krvi, ale očakával som, že to vyhrá Nemeček. Podľa mňa je to škoda pre slovenský hokej, mohla prísť zmena. Plus je tam stále prepojenie so Širokým a tak. Škoda toho.

Denis Schvarcz, zakladateľ športového portálu takurčitee.sk a marketingový riaditeľ vydavateľstva Mafra Slovakia
Dúfam, že slovenský hokej neprepásol šancu na dramatickú modernizáciu. Chcel by som veriť, že nevyprchá nadšenie ľudí, ktorí toho veľa dosiahli na ľade, urobiť niečo pre slovenský hokej.

Michal Handzuš, majster sveta z Göteborgu
Je to smutné a je to škoda, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Všetci sa zhodneme, že slovenský hokej upadá a namiesto toho, aby sa zvolila zmena a aby sa niečo naštartovalo, tak sa zvolil človek, ktorý bol 15 rokov na najvyšších funkciách na zväze. Myslím si, že tá cesta pod ním je jasná a asi to ďalej bude takto pokračovať. Asi to musí padnúť celé na dno a takto skončiť.

Ján Lašák, hokejový majster sveta z Göteborgu 2002
Voľby dopadli presne tak, ako verejnosť nechcela. Hokejová verejnosť chcela Riša Lintnera. Nikdy sa nemôžete pozerať iba na seba, hoekj je kolektívny šport a sú to spojené nádoby. Igor si spravil domácu úlohu, on a jeho tím teraz oslavujú, ale oni ešte nevedia, že prehrali. Je to pre nich horšie, ako keby odstúpili. Keď človek nepočúva okolie, dopadne zle.

Dárius Rusnák, bývalý československý reprezentant
Rozhodla asi skúsenosť Igora Nemečka. V prvom rade by som si však želal, aby sa hokej zjednotil, nie že zostane po týchto voľbách rozstrieštený. Myslím si, že Lintner a jeho skupina urobili na začiatku svojej kampane niekoľko chybných krokov. Predsa sa mali dohodnúť na postupných krokoch v ich úsilí pomôcť slovenskému hokeju. Nemajú ešte dostatok skúseností.

František Hossa, niekdajší tréner slovenskej reprezentácie
Dukla Trenčín mala svoj postoj k týmto voľbám. Nevyšlo to a prajem všetko najlepšie prezidentovi v jeho práci. 

 

Vincent Lukáč, hokejová legenda
Všetko je to nafúknuté. Od Lintnera a spol. sme boli presviedčaní o lepšom smerovaní hokeja. Jedna vec je však hokej hrať a druhá niečo riadiť a organizovať. Je to úplne iná profesia. Pozor, nie všetko je OK. Šport sa dnes točí okolo peňazí a tie v kluboch chýbajú. Ťažko môže niečo napredovať, keď sú mužstvá zadlžené. Futbalové Košice preradili z ligy, som zvedavý ako tento trend bude pokračovať v hokejovej extralige. Pánovi Nemečkovi gratulujem. A pána Lintnera by som sa chcel opýtať jednu otázku: Keď mám 37 rokov a hrám do polovice sezóny hokej za Trenčín, zrazu zobujem korčule a vyhlásim, že chcem byť prezidentom. Je tento prístup správny?

01 - Modified: 2007-07-05 21:30:51 - Feat.: 0 - Title: Dača na Kryme - dobrá investícia
01 - Modified: 2024-04-18 20:00:24 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 02 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 03 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 04 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 05 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 22:39