StoryEditor

Päť dôvodov, prečo Slováci zdolali Lotyšov

13.10.2012, 00:01
Autor:
(lm)(lm)
Dva rýchle góly, bezmocný súper či kanonier Sapara. Aj preto Slováci zdolali Lotyšov.

Slovenskí futbalisti vo svojom treťom kvalifikačnom zápase o postup na svetový šampionát v roku 2014 zdolali outsidera z Lotyšska 2:1. Tím trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa má tak na svojom konte sedem bodov a v tabuľke mu patrí druhé miesto. HN vám prinášajú dôvody, prečo Slováci vyhrali v tejto kvalifikácii druhý zápas za sebou.

1. Dve akcie, dva góly
Slovenskí futbalisti mali vynikajúci vstup do zápasu. Z prvých dvoch akcií hneď strelili dva góly. Najpr Vladimír Weiss vybojoval penaltu, ktorú s prehľadom premenil Marek Hašík. Na konci úvodnej desaťminútovky sa potom presadil Marek Sapara.

2. Lídri konečne zabrali
V úvodných zápasoch kvalifikácie proti Litve a Lichtenštajnsku sa naši lídri ako Miroslav Stoch, Marek Hamšík či Vladimír Weiss výtaznejšie nepresadili, teraz proti Lotyšsku však naplno zabrali. Stoch mal sám štyri dobré gólové príležitosti, Marek Hamšík okrem streleného gólu viackrát zahrozil súperovi a Weiss vybojoval pre Slovákov penaltu. V útoku sa síce opäť nepresadil Marek Bakoš, lídri reprezentácie ho však dokonale zastúpili.

3. Súper sa vzchopil neskoro
Vyše 80 minút boli Lotyši prakticky neškodným súperom. To aj napriek tomu, že na konci prvého polčasu im rozhodca pre ofsajd neuznal gól. Náš súper prišiel do Bratislavy poctivo brániť, po dvoch rýchlych inkasovaných góloch sa mu však taktika rozpadla. Nezachránil ich ani kontaktný gól Verpakovskisa v 84. minúte, ktorý už pre Lotyšov prišiel neskoro.

4. Nový kanonier Slovenska
Tretí zápas v národnom tíme za sebou a tretí gól. Najlepším strelcom Slovákov v bojoch o postup na svetový šampionát je prekvapivo hráč tureckého klubu Ankaragucu Marek Sapara. Tridsaťročný Košičan pritom pred touto kvalifikáciou odohral v drese Slovenska 25 zápasov, v ktorých strelil iba dva góly.

5. Opora obrany Škrtel
Líder zadných radov Liverpoolu aj v tomto zápase ukázal, že je oporou obrany. Skvele dirigoval svojich spoluhráčov a aj vďaka nemu nemal brankár Dušan Kuciak veľa práce. Lotyši sa cez pozornú obranu vedenú Škrtelom nevedeli presadiť, prvú strelu na našu bránu vyslali až po pol hodine a za celý zápas si vypracovali iba dve šance.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. máj 2024 02:04