StoryEditor

Proti Švajčiarsku aj s kapitánom Šatanom

21.04.2004, 00:00
S kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslavom Šatanom nastúpi dnes (od 17.00 hod.) v Bratislave výber trénera Františka Hossu proti Švajčiarsku, ktoré bude poslednou previerkou pred nastávajúcimi majstrovstvami v Česku (24. apríla - 9. mája).

Útočník Buffala Sabres už krátko po včerajšom prílete absolvoval tréning na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu. "Už sa teším na tréningy s reprezentačným tímom i na samotný svetový šampionát. Náš káder má už teraz solídny základ a vzhľadom na vývoj v NHL môže byť ešte silnejší. Ak si každý z nás uvedomí, čo treba pre úspech urobiť, budeme možno úspešní. Chalanom v Ottawe držím palce, aby postúpili. Ak im to však nevyjde, radi ich privítame v reprezentačnom tíme," uviedol Šatan, ktorý sa ďalej vyjadril aj k súperom na nastávajúcich MS. "Nebude to jednoduché. Väčšinou sú v skupine len dva silné tímy, teraz však budú až tri. Okrem Fínska a reprezentácie USA navyše ani Ukrajina nie je slabý súper a dokáže prekvapiť. Od začiatku budeme musieť hrať naplno."
Okrem Šatana by sa mali dnes fanúšikom predstaviť aj ďalšie zámorské posily - Mezei, Majeský, Štrbák, Gáborík, Kolník a Ronald Petrovický. Pre problémy s ramenom však nebude hrať po dohode s lekárom reprezentácie Dalimírom Jančovičom útočník Los Angeles Jozef Stümpel, ktorý by mal nastúpiť až v sobotu na otváracie stretnutie šampionátu proti Ukrajine. Svoj prvý zápas v reprezentačnej bránke dnes absolvuje gólman Peter Budaj. "Pre mňa je obrovská česť reprezentovať. Vynasnažím sa podať čo najlepší výkon a potom nech rozhodnú tréneri," konštatoval iba 21-ročný brankár tímu AHL Hersey.
Slovensko má so Švajčiarskom mierne pozitívnu bilanciu, keď z 24 zápasov zvíťazilo v jedenástich a osemkrát prehralo. Päť stretnutí sa skončilo nerozhodne. V súčasnom kádri trénera Ralpha Kruegera je najväčšou hviezdou brankár Anaheimu Martin Gerber. Okrem neho sú v nominácii aj ďalší dvaja hráči zo zámoria - obranca Julien Vauclair z Binghamtonu a útočník Goran Bezina zo Springfieldu (obe mužstvá hrajú nižšiu súťaž AHL). V poslednom vzájomnom zápase sa obe mužstvá na februárovom Škoda Cupe v Bazileji rozišli remízou 4:4.

Nominácia Slovenska
Brankári: Lašák (Petrohrad), Križan (Zvolen), Budaj (Hershey/AHL) u obrancovia: Lintner (Djurgaarden), Podhradský (Liberec), L. Čierny (Togliatti), Meszároš, Starosta (obaja Trenčín), Graňák (Slavia Praha), Mezei (Florida), I. Majeský (Atlanta) u útočníci: Tomík (Norimberg), Kapuš (Lulea), Rób. Petrovický (Langnau), Štefanka (Vítkovice), Bartečko (Sparta Praha), Rast. Pavlikovský (Leksand), Kováčik, Kukumberg, Fabuš (všetci Trenčín), Šatan (Buffalo), Stümpel (LA Kings), Gáborík (Minnesota), Ron. Petrovický (Atlanta), Kolník (Florida).

01 - Modified: 2002-11-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zväz obchodu SR proti ilegálnym dovozom textilu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 06:37