StoryEditor

Jurčinu a Marcela Hossu čakajú arbitráže

24.07.2007, 16:30
Autor:
SITASITA
Útočník Washington Capitals Brooks Laich sa stal prvým tohtoročným prípadom pre torontský arbitrážny súd NHL. Nezávislý sudca rozhoduje o zmluvách obmedzených voľných hráčov, ktorí sa nevedia dohodnúť so svojimi zamestnávateľmi na nových kontraktoch.

Arbitrážny súd má v každom prípade rozhodnúť v priebehu 48 hodín a klub má ďalších 48 hodín, aby akceptoval rozhodnutie a podpísal navrhnutý kontrakt. Ak sa tak nestane, hokejista sa stáva voľným hráčom.
Najväčším bonbónikom arbitráže je utorkový prípad brankárskej jednotky Ottawa Senators Raya Emeryho. Generálny manažér klubu Bryan Murray a hráčov agent J. P. Barry nenašli spoločnú reč ani počas víkendového rokovania.
Aj dvojica slovenských hokejistov Marcel Hossa a Milan Jurčina si zvolila možnosť uzavretia novej zmluvy so svojimi aktuálnymi zamestnávateľmi prostredníctvom torontského arbitrážneho súdu. Milan Jurčina sa má dostaviť na vypočutie v pondelok 30. júla a Marcel Hossa o tri dni neskôr (2. augusta).
Mladší z bratov Hossovcov môže na arbitráži údajne čakať nárast platu zo súčasných 600-tisíc dolárov na dvojnásobok 1,2 milióna. Aj z tohto dôvodu klub vymenil Matta Cullena do Caroliny, čím sa mu uvoľnili takmer tri milióny dolárov. Dvadsaťtriročný obranca Jurčina doteraz dostával v Bostone a Washingtone 500-tisíc dolárov. Obaja hráči so svojimi súčasnými klubmi môžu nájsť spoločnú reč ešte pred začiatkom arbitrážneho súdu. "Je to biznis a tak to aj musíme brať. S klubom však stále rokujeme a verím, že sa dohodneme ešte pred arbitrážou. Rád by som podpísal dlhší kontrakt, v New Yorku sa mi páči, hrám vo skvelom klube a je tam vynikajúca partia. Uvidíme, ako to dopadne," povedal pre Rádio Viva Hossa. Zákulisie pojednávaní poodhalil v denníku Korzár Jurčina: "Klub sa bude snažiť skresať plat na čo najnižšiu hranicu a využije na to všetky prostriedky. To znamená, že vyzdvihnú, prirodzene, negatíva. No ja mám za chrbtom agenta a právnika, ktorí zase vypichnú moje pozitíva."
Dvadsaťpäťročný Marcel Hossa zaznamenal v 64 stretnutiach základnej časti 10 gólov a 8 asistencií, ku ktorým pridal ďalšie 4 kanadské body v desiatich dueloch play off. Takmer o dva roky mladší Jurčina sa počas minulého ročníka sťahoval z Bostonu do Washingtonu, v ktorom sa ihneď zaradil medzi opory defenzívy. V 30 dueloch v drese Capitals nazbieral 9 bodov (2+7) a 24 trestných minút.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 02:49