StoryEditor

Slovan sa vracia druhýkrát

22.06.2007, 00:00
"Slovan sa vracia." S takýmto heslom vstupoval najúspešnejší slovenský klub Slovan Bratislava do minulej sezóny, keď predtým pôsobil dva roky v druhej najvyššej súťaži. Vrátil sa a v Corgoň lige skončil tretí. Teraz ho čaká ďalší návrat.

Do pohárovej Európy. Po šiestich rokoch. Tretím miestom si totiž zaručil postup do Pohára Intertoto. "Je to veľký úspech klubu aj nového vedenia. Vraciame sa do pohárovej Európy a tešíme sa na to," povedal pre HN hovorca "belasých" Martin Urmanič.

Láka ich "derby"
Pohár Intertoto je síce až treťou futbalovou klubovou súťažou, tento rok sa v nej však predstavia tímy ako Blackburn, Sampdoria, Atletico Madrid či Hamburg, ktorý hral v minulom roku Ligu majstrov. Slovanistov čaká pri ich návrate v prvom kole ľahký súper. Luxemburský FC Differdange. Naposledy sa klub z Tehelného poľa predstavil v Pohári UEFA v sezóne 2001/2002. Vtedy vypadol s Libercom v prvom kole (doma vyhral 1:0 a v Česku prehral 0:2).
"Luxemburčania nepatria medzi kvalitné kluby. Ale nastúpime maximálne koncentrovaní. Hráči sú odhodlaní zvíťaziť a postúpiť do druhého kola," dodal Urmanič. V ňom by čakal na Bratislavčanov viedenský Rapid. "Bolo by to pre nás derby. Preto chceme určite postúpiť a odohrať s Rapidom dva kvalitné duely," vysvetlil hovorca klubu. Známe je už aj to, že v prípadnom treťom kole by sa Slovan stretol s víťazom súboja Kazaň - Zalaegerszeg.

Neváhali ani sekundu
Po treťom mieste v Corgoň lige nemali "belasí" problém s tým, že by miestenku v tomto pohári prenechali inému tímu. "Neváhali sme ani sekundu," odpovedal Urmanič. Klub vedel, že nastúpi nové trio na trénerských postoch a počítali aj s variantom, že budú hrať Pohár Intertoto. "Neovplyvní to nijako našu prípravu. Sme pripravení na zhustený program a berieme to ako veľkú výzvu," zakončil.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
10. jún 2024 03:42