StoryEditor

Barmoš chce proti Rakúsku vidieť kvalitný výkon

10.09.2007, 13:41
Autor:
SITASITA

Na slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká v utorok 11. septembra o 18.00 h na štadióne Národného tréningového centra v Senci druhé vystúpenie v aktuálnej kvalifikácii o postup na ME 2009 hráčov tejto vekovej kategórie proti rovesníkom z Rakúska. Mladí Slováci v piatok nevyužili vo svojom premiérovom zápase 7. kvalifikačnej skupiny domáce prostredie a s papierovo slabším Islandom len remizovali 2:2. Veľkú úlohu však v tomto prípade zohral terén, pretože pred duelom viac dní husto pršalo a ihrisko bolo absolútne podmočené a nespôsobilé na akýkoľvek kombinačný futbal.
Tentokrát by už zverenci trénera Jozefa Barmoša mali mať k dispozícii kvalitnejší trávnik. "Našťastie ihrisko sa po piatku veľmi nepoškodilo, pretože bolo vlastne celé pod vodou. Ak vydrží do utorka prijateľné počasie, mohlo by to byť dobré, aj keď počas zápasu sa zrejme trávnik bude pomaly premieňať na blatistý povrch. Ťažko povedať, komu by to mohlo viac vyhovovať," uviedol pre agentúru SITA 53-ročný kormidelník SR "21". Ten musel po zápase s Islandom pristúpiť v jednej korektúre v nominácii, keď zraneného Jána Masla nahradil Ján Nemček z FC Senec. Barmošovi sa tak rozpadla pomerne dobre fungujúca stopérska dvojica s Martinom Tóthom, do ktorej sa tak pravdepodobne proti Rakúšanom zapojí Lukáš Džogan z MFK Košice.
Mužstvo okolo kapitána Petra Pekaríka absolvovalo v sobotu predpoludním ľahší regeneračný tréning. Po popoludňajšom odpočinku sa mladí Slováci presunuli do Bratislavy, kde po trojhodinovom voľne navštívili večerný kvalifikačný duel A-tímu slovenskej reprezentácie proti Írsku. "V nedeľu dopoludnia sme si tiež zatrénovali a po obede sme mali na programe masáže a regeneráciu. Vyhodnotili sme si aj zápas s Islandom. Zavítal už medzi nás aj Stanislav Moravec, ktorý bol sledovať Rakúšanov v ich piatkovom kvalifikačnom dueli na pôde Belgicka. Napriek tomu, že domáci nastúpili vo veľmi silnej zostave, Rakúsko zvíťazilo 1:0 a poslalo tak svoju vizitku aj na Slovensko," skonštatoval J. Barmoš, ktorý okrem jednej vynútenej zmeny v súvislosti s Jánom Maslom urobí možno aj ďalšie korektúry v základnej zostave: "Týmto sa budeme zaoberať v priebehu pondelka. Zároveň by sme chceli hráčom sprostredkovať všetky dostupné informácie o súperovi. Ako s nimi naložia, to uvidia diváci v utorok. Čaká nás naozaj nesmierne náročné stretnutie, ktoré preverí naše schopnosti. Ja osobne som Rakúšanov sledoval aj na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov, majú veľmi silný tím. Verím, že moji hráči siahnu na dno svojich síl a podarí sa im uhrať dobrý výsledok. Najdôležitejšie však bude podať kvalitný, zodpovedný výkon, a potom by sa to mohlo preniesť aj do konečného skóre," uzavrel Jozef Barmoš.

Aktualizovaná 18-členná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na zápas kvalifikácie ME 2009 proti Rakúsku (hrá sa v utorok 11. septembra o 18.00 h v NTC SFZ v Senci):
Brankári: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Tomáš Košický (Inter Bratislava).
Obrancovia: Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Lukáš Džogan (MFK Košice), Martin Tóth (FC Nitra).
Stredopoliari: Ján Nemček (FC Senec), Ivan Lišivka (MFK Košice), Juraj Kucka (MFK Ružomberok), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka), Peter Maslo (MFK Ružomberok), Vratislav Gajdoš (Artmedia Petržalka), Lukáš Opiela (FC Tescoma Zlín/ČR).
Útočníci: Pavol Pilár (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Pavol Jurčo (MFK Košice).

Náhradníci:
Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Lukáš Hroššo (FC Nitra).
Hráči v poli: Martin Nosek (ZTS Dubnica), Roman Gergel (AS Trenčín), Ondrej Čurgali, Miloš Šimončič (obaja FC Nitra), Ivan Janek (Slovan Bratislava), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava), Erik Čikoš (Inter Bratislava), Zoltán Harsányi (Bolton Wanderers/Angl.), Lukáš Janič (MFK Košice).

Realizačný tím:
hlavný vedúci: Štefan Sapár
hlavný tréner: Jozef Barmoš
asistenti trénera: Jozef Vukušič, Viliam Hyravý, Roland Praj
technický vedúci: Peter Palenčík
lekár: MUDr. Pavel Malovič
fyzioterapeut: Pavel Purde
fyzioterapeut - masér: Rastislav Záhorský
masér - kustód: Viliam Kalman

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 08:47