StoryEditor

Križan švédsky titul neobháji

19.03.2008, 11:46
Autor:
SITASITA
Už vo štvrťfinále play off sa s vidinou obhajoby titulu v najvyššej švédskej hokejovej súťaži rozlúčil tím MODO a s ním aj slovenský reprezentačný gólman Karol Križan.

Jeden zo strojcov minulosezónneho triumfu odchytal v utorkovom piatom súboji štvrťfinále proti Timre celý zápas, ale keďže za svoj chrbát pustil až päť pukov, z víťazstva 5:0 a postupu do semifinále sa tešili hráči súpera. Križan, ktorý predviedol v prvej dvadsaťminútovke skvelý výkon, sa v závere druhej tretiny nevyznamenal, keď za stavu 0:2 pustil hokejku a pokúsil sa vyrážačkou napadnúť útočníka Timry Johana Anderssona. Slovenský gólman dostal dvojminútový trest a pri presilovke tri sekundy pred druhou sirénou inkasoval po tvrdej strele od modrej, ktorej autorom bol práve Andersson. Ak chcelo MODO pomýšľať na záchranu série, muselo v domácom prostredí v utorok vyhrať. Križanovi v zápase veľmi nepomohli ani obrancovia, hráči Timry dali tri z piatich gólov po individuálnych akciách po chybách defenzívy. Slovenský gólman podľa švédskych médií chybil aj pri druhom góle z hokejky Petra Tenkráta, keď neskoro zareagoval na Mikom Pyöräläm vyhodený puk a český útočník si ho potom vychutnal efektným blafákom. "Urobili sme tri veľké chyby a prehrávali sme zrazu 0:3. Timra má tento rok skvelé mužstvo. Čakali na naše chyby a potom ich aj potrestali," povedal po zápase tréner MODO Harald Lückner.

Úspešnejší bol v utorok ďalší slovenský brankár v elitserien Rastislav Staňa, ktorý so svojím tímom Linköping HC postúpil už do semifinále po rozhodujúcom domácom víťazstve 4:2 nad Djurgaardenom. Za Linköping pridal jednu asistenciu útočník Tomáš Surový, Staňa inkasoval dva góly a mal 25 úspešných zákrokov. Slovenský gólman tak má stále šancu na druhé finále elitserien v rade, vlani neuspel s Linköpingom práve proti MODO (2:4 na zápasy).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 15:17