StoryEditor

Marek Čech získal v Porte sebavedomie, v Madride nechce prehrať

09.11.2005, 13:35
Autor:
TASRTASR

Jedným z navrátilcov do národného tímu futbalistov pred barážou o postup na MS 2006 so Španielskom je aj rýchly obranca s kvalitnou kopacou technikou Marek Čech. Bývalý hráč bratislavského Interu, ktorý nečakane prestúpil z pražskej Sparty do FC Porta, odštartoval kvalifikačný cyklus v ekipe trénera Dušana Galisa, avšak aj vďaka príchodu Mariána Hada na ľavú stranu obrany sa Čech ocitol v dvadsaťjednotke.
"Prestup do Porta a posledné zápasy, v ktorých som nechýbal v základnej zostave, mi zdvihli sebavedomie. Dúfam, že sa to odzrkadlí aj na ihrisku v drese reprezentácie, ak mi dajú tréneri dôveru," uviedol 22-ročný Marek Čech, ktorý má na svojom konte zatiaľ 9 štartov v najcennejšom drese: "Slovensko má veľkú šancu postúpiť prvýkrát na svetový šampionát a nech sa to už skončí akokoľvek, baráž so Španielskom sa zapíše do histórie. Aj preto som rád, že budem pri tom. Budem sa snažiť pomôcť nielen kolektívu, ale celému Slovensku, aby sa ľudia konečne mohli tešiť z našej účasti na záverečnom turnaji."
Obranca súpera Artmedie Bratislava v H-skupine Ligy majstrov by bol rád, keby sa po sobotňajšom stretnutí v Madride domáci netešili z víťazstva.
"Spokojný by som bol s akoukoľvek remízou, alebo naším víťazstvom, čo by nám dávalo dobré šance pred domácou odvetou. Pozorní budeme musieť byť najmä vzadu, pretože súper je mimoriadne silný v ofenzíve, kde má veľké individuality. Zraniteľný naopak môže byť v obrane. Slabou stránkou Španielov by mohlo byť aj to, že mužstvo stále iba budujú a podľa mňa nie sú až tak zohratí," myslí si Čech.
Jeden z bývalých lídrov reprezentácie do 19 a 20 rokov bol na začiatku minulej sezóny v základnej zostave pražskej Sparty, avšak to bolo ešte počas pôsobenia trénera Františka Straku. Toho neskôr vymenil Jaroslav Hřebík a Čech prišiel o miesto v zostave Sparty a dôveru stratil aj v národnom tíme. Vďaka trénerovi FC Porta Co Adriaansovi, však Čech opäť získal sebavedomie.
"Som veľmi rád, že som sa prebojoval do zostavy Porta. O všetkých mojich chybách otvorene hovoríme. Máme z toho dobrý pocit a cítim, že mi dôveruje. Nechcem jeho dôveru sklamať, lebo to je priamy a otvorený človek," sklonil poklonu holandskému trénerovi drakov slovenský reprezentant.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 02:25