StoryEditor

Motorizmus-F1: Schumacher priznal, že za normálnych okolností by druhý neskončil

15.06.2005, 16:06
Autor:
TASRTASR

Pilot Formuly 1 Michael Schumacher a jeho stajňa Ferrari dúfajú, že výsledok z VC Kanady, kde jazdci talianskej stajne obsadili druhé a tretie miesto, nezostane ojedinelým. Najlepší výkon aktuálnej sezóny by chceli zopakovať už tento víkend v Indianapolise.
Sedemnásobný majster sveta však odmietol povedať, že po montrealskom druhom mieste vyráža za svojim premiérovým triumfom v sezóne. "Náš predchádzajúci dobrý výsledok neznamená, že chceme viac, ako zvyčajne. Naše šance pre Indianapolisom sú rovnaké ako pred Montrealom. Zatiaľ nie sme silní počas celých pretekov, musíme preto zabrať v správnej chvíli. Kľúčovým bude využiť všetky ponúkané šance a bojovať až do konca. To budeme určite. Na Indianapolis sme sa dobre pripravili a všetci sa na to tešíme," povedal legendárny nemecký jazdec pre svoju osobnú internetovú stránku.
Schumacher si dobre uvedomuje, ako sa on i jeho tímový kolega Barichello dostali na stupeň víťazov. Nebyť technických problémov Fernanda Alonsa a diskvalifikácie Juana Pabla Montoyu, dve pódiové umiestnenia by pre tím ostali len snom. "Musíme zostať realistami, veľa vecí pracovalo v náš prospech. Dosiahli sme výsledok, ktorý by bol po takom zlom štarte za normálnych okolností nemožný. Bez toho všetkého by som sa asi musel zmieriť s piatym miestom," reálne zhodnotil situáciu úradujúci majster sveta z Nemecka.
"Situácia sa pre nás vôbec nezmenila. Je pravda, že po druhom a treťom mieste budú od nás fanúšikovia viac očakávať, ale Montreal aj zvýšil našu túžbu po víťazstvách. Opäť sme raz ukázali, že jazdci by sa nemali nikdy vzdávať a musia bojovať až do konca. Nám to v nedeľu vyšlo a budeme v tom pokračovať," povedal Schumacher o Veľkej cene USA. "Kým nie sme dobrí naozaj vo všetkých častiach pretekov, čo zatiaľ nie sme, zaostávame najmä na štarte, nemôžeme byť špičkovým tímom. Ale spravili sme teraz ďalší krok správnym smerom a som si istý, že náš čas ešte len príde. A potom sa opäť budeme môcť zamerať na najvyššie ciele," dodal.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 06:20