StoryEditor

Basketbal: Slovenky po prehre s Poľskom nepôjdu na ME

30.08.2005, 08:00
Autor:
TASRTASR

Slovenské basketbalové reprezentantky definitívne stratili šancu štartovať na septembrových majstrovstvách Európy v Turecku, keď vo svojom druhom vystúpení na finálovom turnaji dodatkovej kvalifikácie v Burse prehrali s Poľskom rozdielom 16 bodov 63:79.
V prvom zápase síce zverenky trénera Jozefa Rešetára zdolali Ukrajinu 69:63, no pondelňajšia vysoká prehra zmarila ich nádeje na zisk jedinej voľnej miestenky na kontinentálny šampionát. O poslednom účastníkovi ME 2005 rozhodne utorňajší vzájomný duel medzi Poľskom a Ukrajinou.
SLOVENSKO - Poľsko 63:79 (34:32)
Zostava a body SR: Hiráková 13, Kováčová 8, Michulková 5, Jalčová 3, Polónyiová 0 (Frniaková 14, Růžičková 11, Žirková 9, Libičová a Barényiová 0) - Najviac bodov: Bibrzycka 20, Kobrynová a Miedziková po 16, TH: 18/14 - 30/24, trojky 3:5, fauly 24:19, 5 faulov: Hiráková, Michulková - Kobrynová, rozhodovali: Pilipauskas (Lit.), Mogulkoc (Tur.), 500 divákov
Slovenky pôsobili v úvode nervóznym dojmom. Jalčová síce strelila prvý kôš zápasu, no v ďalších minútach úvodnej štvrtiny mali navrch Poľky, ktoré si vďaka presnej ruke Miedzikovej vypracovali šesťbodový náskok (20:14). V druhej časti hry Slovenky zlepšili hru v obrane, strelecky sa chytila Frniaková, pri doskakovaní pod oboma košmi odvádzali penzum práce Hiráková s Růžičkovou a Rešetárovmu družstvu sa podarilo otočiť nepriazivý vývoj. Do kabín odchádzali slovenské hráčky s dvojbodovým náskokom (34:32). Tretiu štvrtinu však Slovenky absolútne nezvládli. Dopúšťali sa množstva nepresností v rozohrávke i pri zakončení akcií, nedokázali ubrániť strelecky disponované Kobrynovú s Bibrzyckou a Poľky si pred záverečnou desaťminútovkou vypracovali rozhodujúci 13-bodový náskok (58:45). V záverečnej štvrtine Poľky ešte zvýšili svoje vedenie a pred zápasom s Ukrajinou majú postup na ME vo vlastných rukách.
Jozef Rešetár, tréner SR: "O našej vysokej prehre s Poľskom rozhodla predovšetkým nedôrazná hra v obrane. V tretej štvrtine dievčatá nedodržali taktické pokyny, zbytočne strácali lopty a nedokázali eliminovať najnebezpečnejšie hráčky súpera Bibrzyckú a Miedzikovú, ktoré vďaka úspešnej streľbe zo stredných a väčších vzdialeností pomohli poľskému družstvu vypracovať si rozhodujúci náskok. Na našom výkone sa negatívne odrzkadlilo aj to, že dirigentka Žirková nebola zdravotne fit. Po zápase s Ukrajinou, v ktorom jej museli zašívať obočie, nastúpila proti Poľsku iba so sebazaprením. Nezvládli sme najdôležitejší zápas, takže sme sklamaní."

la fd

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 06:20