StoryEditor

Liverpool do finále Ligy majstrov

04.05.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Prvými finalistami prestížnej Ligy majstrov sa stali nečakane futbalisti FC Liverpool, ktorí v odvetnom semifinálovom zápase na Anfield road zvíťazili nad favorizovanou Chelsea Londýn 1:0. Úvodne stretnutie na Stamford Bridge sa skončilo bezgólovou remízou a tak v istanbulskom finále narazí FC Liverpool na jedného z dvojice AC Miláno -- PSV Eindhoven. Utorkové stretnutie v Liverpoole viedol bez väčších problémov slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorému na čiarach sekundovali Martin Balko a Roman Slyško.
Domácich posunul do finále diskutabilný gól už vo 4. minúte. Po šikovnej narážačke Steven Gerrard uvoľnil do šestnástky českého útočníka Milana Baroša. Jeho strelu ešte zblokoval brankár Chelsea Petr Čech, no jeho spoluhráč John Terry bol nedôrazný pri odkope, čo využil Španiel Luis García, ktorého pokus už vykopával obranca Chelsea Gallas spoza bránkovej čiary. V neprehľadnej situácii ukázal postranný rozhodca Roman Slyško, že lopta už bola za bránkovou čiarou, avšak ani videozáznam to nepotvrdil. Chelsea v ďalšom priebehu dostala domácich pod tlak, ale všetky pokusy a akcie blues sa končili už pred šestnástkou. The Reds disciplinovane bránili a čakali na chybu favorizovaného súpera, takže hra sa zväčša odohrávala medzi šestnástkami.
Obraz hry sa výrazne nezmenil ani v druhom polčase, keď Liverpool hosťom nedovolil gólovo využiť územnú prevahu. Prvú vážnejšiu šancu mali hostia až o päť minút neskôr. Stredopoliar Frank Lampard obstrelil všetko čo mu stálo v ceste, avšak poľský gólman Dudek jeho pokus s námahou vyrazil. Poslednú šancu mali hostia v nastavenom čase, keď sa po závare pred brankárom Dudekom dostal k lopte Gudjohnsen, avšak jeho gólovú polostrelu nedokázal Drogba stečovať do siete.
V druhom semifinále sa dnes stretne PSV Eindhoven s AC Miláno. Lepšiu východiskovú pozíciu má taliansky veľkolkub, ktorý vyhral na domácom trávniku 2:0. Kým tréneri milánskeho AC majú k dispozícii kompletný káder, Eindhovenu bude pre trest chýbať obranca Andre Ooijer a pre zranenia reprezentant USA DaMarcus Beasley aj John de Jong.
LIGA MAJSTROV
Semifinále:
FC Liverpool -- Chelsea Londýn 1:0 (1:0), rozhodovali: Micheľ -- Balko, Slyško (všetci SR), 44 000 divákov, gól: 4. Luis García, dnešný program: PSV Eindhoven -- AC Miláno (20.45, prvý zápas 0:2)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 02:04