StoryEditor

Učitelia a sestričky spravili koalíciu

03.02.2016, 23:00
Fico odkázal, že ak bude štrajk pokračovať, bude to vnímať ako protipolitický postoj.

Učitelia a zdravotné sestry sa spojili. Spoločne žiadajú o zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Tá sa má podľa nich konečne zaoberať pálčivou situáciou v školstve a zdravotníctve. Štrajkujúcim učiteľom a sestrám, ktoré dali v nemocniciach naprieč Slovenskom hromadne výpovede, však premiér Robert Fico odkázal, že mimoriadna schôdza nemôže priniesť žiadne výsledky, ale len hádku.

Do volieb podľa neho totiž vláda spolu s parlamentom neprijme už žiadne rozhodnutia v otázke financovania školstva a platov učiteľov. „Učiteľom sme zvyšovali platy, ak budeme vo vláde aj po marcových voľbách, plánujeme v tom pokračovať, sme ochotní so zástupcami rokovať aj do volieb a sme dôveryhodným partnerom,“ odkázal učiteľom Fico v rámci finálneho stanoviska vlády.

Štrajkujúcich učiteľov zároveň vyzval, aby sa vrátili späť za katedry a ponúka im možnosť zúčastniť sa na rokovaní o obsahu programového vyhlásenia vlády a národného vzdelávacieho projektu na najbližšie štyri roky. Premiér však podľa člena štrajkovéh...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 17:56