StoryEditor

Sulík ukázal smsky s Radičovou: Hovoril som ti, že na to nemáš

29.01.2016, 14:16
Šéf SaS zverejnil správy, ktoré si písal s Ivetou Radičovou pred pádom vlády.

Šéf SaS Richard Sulík dnes v komentári pre aktuality.sk predostrel dôkazy, že jeho strana nepoložila Radičovej vládu. Sulík okrem iného zverejnil SMS správy medzi ním a bývalou premiérkou Ivetou Radičovou.

V jednej z nich súčasný europoslanec napísal Radičovej. „Chcem po tebe, aby si bola zodpovedná voči tvojej funkcii. Vo februári 2010 som ti vravel, že na to nemáš, napriek tomu si za každú cenu chcela byť premiérkou. Teraz ňou si a zradíš veľké množstvo ľudí, keď zdupkáš,“ napísal Sulík.

Dôvodom zverejnenia komentára je podľa neho fakt, že vláda „oplieskava jeho strane pád Radičovej vlády. „Po niekoľkých volebných mítingoch viem, že im táto často opakovaná lož vychádza, lebo ľudia sa ma celkom vážne pýtajú: Pán Sulík, a prečo ste tu vládu vlastne povalili?“ píše v komentári.

Pár hodín od jeho zverejnenia reagovala pre aktuality.sk aj Radičová. „Keď sa niekto opakovane potrebuje vyviniť, vyberá fakty, ktoré potvrdzujú jeho postoj a iné účelovo zamlčiava," povedala Radičová a celý komentár označila za Sulíkov uhol pohľadu.

SMS komunikácia medzi Richadrom Sulíkom a Ivetou Radičovou

Richard Sulík: Prepac vybil sa mi mobil. Ešte jednu vec by som ti rad pripomenul: ked v papiernicke povedal Hrusovsky, že ved aj ty môžeš podať demisiu, bola tvoja spontanna reakcia "tak to teda nie, ja sa pod návrat fica nepodpisem".

Iveta Radičová: Vo viere, ze sa dohodneme. A dohodli sme sa, ze budeme rokovat. A nespajam to s doverou vlade, co bola vasa poziadavka. Nepodpisujem sa pod navrat fica. Podpisujem sa pod zlyhanie nedosiahnutia dohody v koalicii.

Sulík: Podpisujes sa pod nedosiahnutie dohody vo veci, ktorá je v rozpore s PVV. A tiež sa podpisujes pod masívne poškodenie Slovenska. Hodiť uterak do ringu je ľahké, ale tým sa zodpovednosti nezbavis.

Radičová: Co vlastne chces? Vymenit 3 koalicnych partnerov?

Sulík: Partnerov nerieš. Chcem po tebe, aby si bola zodpovedná voči tvojej funkcii. Vo februári 2010 som ti vravel, že na to nemáš, napriek tomu si za každú cenu chcela byt premierkou. Teraz ňou si a zradis veľké množstvo ľudí ked zdupkas

Radičová: Uvedom si, ze dovodom rokovani je rozpor medzi sas a tromi koalicnymi partnermi. Riesim partnerov.

Sulík: Áno je rozpor, ale vo veci, ktorá je PROTI programovemu vyhláseniu. Taký istý rozpor sa nájde aj pri vatikanskej zmluve, obcianstve a marihuane. Len pri eurovale je to navyše diktát Bruselu a všetci majú plne gate. Ked teraz zdupkas, podpises sa pod hroznu vec. A ked uz musíš silou mocou odísť tak aspoň urob na záver správnu vec. Poslem ti pár linkov o tom, ako Francúzi sa nevedia dockat peňazí pre svoje banky?

Radičová: Na vatikanskej zmluve padla dzurindova vlada. Prijali ste moj navrh, aby temy, ktore nas rozdeluju sme v pvv neriesili, hladali mozne dohody pocas volebneho obdobia.

Sulík: No a čo? Ked raz niečo nie je v PVV, dokonca je to v rozpore, tak predsa nemôžeš kvôli tomu dávať demisiu. Podiel Slovenska je najvyssi a všetko pôjde na banky. Iveta spamataj sa, ideme rovno do zahuby.

Radičová: Mam otazku, s inym premierom - miklos, dzurinda, by si sa na eurovale dohodol?

Sulík: Tvoja otázka predpokladá, že aj pre Sas je euroval zámienka ako sa zbaviť teba. Lenže zabudas, ze my sme išli do vlády s tebou (napriek výhrade ktorú som ti vo feb2010 oznámil) a ako si si dúfam vsimla, dôsledne a uprimne sme stali za tebou, celu tu dobu. Preto je moja odpoved nie. Euroval je svinstvo a budeme hlasovať proti, so všetkymi následkami pre nás. Ty máš práve v tejto chvíli šancu urobiť jeden historicky pocin a to nepodat demisiu, alebo ju podať az po hlasovaní.

Radičová: Moja otazka vyplyva z faktu, ze podla vysledku volieb post premiera patri sdku. A postoj sdku k eurovalu poznas.

Sulík: Oveľa dôležitejši fakt je, že premierky si TY. So všetkymi právomocami a zodpovednostou. Nechces sa stretnúť?

SMS správy sme zverejnili so súhlasom Richarda Sulíka.

 

 

01 - Modified: 2008-01-23 18:28:23 - Feat.: 0 - Title: Účet za Veriteľa. Chaos v miliardách a trestné oznámenia
01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:30