StoryEditor

Najznámejšie citáty Fica

18.12.2013, 23:05
Autor:
(red)(red)

Robert Fico, ktorý začínal v politike v roku 1992 ako poslanec SDĽ, je známy svojím vlažným postojom k novembrovej revolúcii.„Keď sa pozerám späť, nezisťujem, že v roku 1989 by v mojom živote nastal nejaký zásadný prelom,vyhlásil v roku 2000.

Štyri roky nato v odpovedi na otázku, kto je jeho politickým vzorom, pridal:„Nehľadám vzory. Mám rád históriu. Rád čítam životopisy. Teraz jeden skvelý o Fidelovi Castrovi.“

Rečnícky obrat sa mu podaril, keď pred voľbami v roku 2002 tvrdil, že ľudia s vyššími príjmami by nemali mať vyššiu daňovú sadzbu.„Keďže som za rovnú daň,“vysvetľoval. V septembri 2008, keď už viedol svoju vládu, vyhlásil:„Rovnú daň, ako dnes hovorí pán Mikloš, celá vyspelá Európa odmieta.“A tvrdil, že pravica robila daňové experimenty na ľuďoch.„Tí, čo majú nadštandardne vysoké príjmy, miliardové zisky, musia platiť viac,“hovoril už ako premiér.

„Chlieb lacnejší na Slovensku kvôli tomu nebude“– takto stroho zas Fico reagoval na zvolenie Baracka Obamu za amerického prezidenta v novembri 2008.

„Stále platí môj výrok, že najlepší prístup k Mečiarovi je neveriť mu...“povedal Fico ešte v novembri 2001, aby s ním neskôr v roku 2006 spolu s SNS šiel do koalície. Z čias tohto kabinetu pochádza aj premiérov výrok:„26. januára sa narodil Juraj Jánošík, veľký vzor mojej vlády.“(Počas osláv výročia samostatnosti SR v Martine, január 2008.)

Fico je tiež známym zástancom trestu smrti.„Veľmi vážne sa natíska otázka odstrašujúceho účinku tohto trestu,“hovoril pri hodnotení vývoja vrážd v roku 1998. Zdôrazňoval ale, že rešpektuje medzinárodné záväzky, ktoré Slovensko má.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:06