StoryEditor

Požiar v Zlatých Klasoch je pod kontrolou, našiel sa vinník

02.08.2013, 13:32
Autor:
TASRTASR

Požiar skládky odpadov v Zlatých Klasoch neohrozuje obyvateľov, zadymenie okolia však bude trvať ešte dlhší čas. TASR to povedal zástupca starostu obce Zlaté Klasy Oto Csicsay.

"Našiel sa aj vinník. Je to obecný policajt, ktorého vyšetruje polícia. K prípadu sa priznal, tvrdil, že sa to stalo neúmyselne," informoval.

Krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová sa k záležitosti nechcela vyjadriť. "Prípad je v štádiu vyšetrovania, nemôžeme poskytnúť informácie," povedala.

Podľa samostatného odborného inšpektora Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáša Bílika na skládke sa ešte stále vyskytujú lokálne ohniská. "Činnosť zasahujúcich jednotiek je od štvrtkových (1. 8.) ranných hodín pod velením riadiaceho dôstojníka KR HaZZ v Trnave. Likvidáciu požiaru sťažuje rôznorodosť odpadu a veľká plocha požiaroviska," ozrejmil. Momentálne sa za pomoci ťažkých mechanizmov odpad zhutňuje a zhromažďuje na jednu ucelenú plochu a zaváža sa zeminou. Ako dodal Bílik, situáciu majú pod kontrolu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:34