StoryEditor

Opozícia bude zbierať podpisy za 2. pilier aj na festivaloch

20.06.2012, 17:11
Autor:
TASRTASR

Aktivitu štyroch opozičných strán - petíciu za ochranu druhého dôchodkového piliera - už podpísalo viac ako 22.000 Slovákov. "Táto aktivita oslovila široké vrstvy občanov. Verím, že táto dynamika bude pokračovať aj naďalej," podotkol poslanec za SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.

Jeho strane, Mostu-Híd, SaS a KDH sa nepáči hlavne plánované zníženie príspevku do tohto piliera z aktuálnych 9 % na 4 %. "Robert Fico nevie šetriť a najmä nemá rád, keď ľudia šetria," podotkol na margo snahy vlády poslanec Július Brocka (KDH). Dodal, že sporiteľ s priemernou mzdou necelých 800 eur mesačne príde ročne o 480 eur.

Poslanec Ivan Švejna z Mostu-Híd zdôraznil, že jeho hnutie nesúhlasí s takýmto krokom. Ako vysvetlil, vláda by ním mala ušetriť 0,7 % hrubého domáceho produktu (HDP). Ide však presne o sumu, ktorú si chce kabinet vyčleniť na vlastné priority. "Aj ľudia môžu mať svoje priority, nepochybujem, že jednou z nich je mať slušný dôchodok," argumentoval.

Exminister práce, v súčasnosti opozičný poslanec Jozef Mihál (SaS) upozornil, že liberáli budú chodiť a zbierať podpisy priamo v uliciach miest a obcí. "Pôjdeme na festivaly, kúpaliská," avizoval. Opozičné strany zároveň plánujú na túto tému zorganizovať okrúhly stôl s odborníkmi.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 04:16