StoryEditor

Exprimátor Ďurkovský žiada zastaviť stíhanie v kauze PKO

20.03.2012, 23:00
Autor:
TASRTASR
Bývalý primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský, ktorý už prišiel o poslaneckú imunitu, žiada, aby trestné stíhanie v kauze PKO zastavili.

Bývalý primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský (na snímke), ktorý už prišiel o poslaneckú imunitu, žiada, aby trestné stíhanie v kauze PKO zastavili. Dôvodom podľa jeho advokáta je, že exprimátor svoje právomoci v kauze PKO neprekročil. Obhajca Juraj Kuráň poukazuje na zatiaľ neprávoplatné rozhodnutie súdu v spore medzi mestom a investorom Henbury Development. Rozsudok podľa neho vyvracia opodstatnenosť trestného stíhania a de facto odobruje Ďurkovského kroky. Kuráň argumentuje, že ak mestskí poslanci prijali uznesenie, v ktorom povolili predaj pozemkov pod PKO s cieľom výstavby Riverside City, súhlasili aj s nevyhnutnými krokmi na realizáciu projektu, teda s odstránením samotnej budovy PKO.

Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Aby Úrad boja proti korupcii mohol obviniť Ďurkovského, žiadal už dva razy prokuratúru, aby do Národnej rady podala návrh na jeho vydanie na trestné stíhanie. Jeden návrh prokuratúra vrátila polícii na doplnenie dôkazov, druhý poslala Generálna prokuratúra na krajskú po tom, ako prišiel návrh na zastavenie trestného stíhania.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:53