StoryEditor

Malchárek sa chystá za špeciálnym prokurátorom

08.02.2012, 23:00
Kľúčová osoba v spise Gorila Malchárek žiada o stretnutie s prokurátorom Kováčikom.

Kľúčová osoba v spise Gorila Jirko Malchárek žiada o stretnutie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý dozoruje vyšetrovanie prípadu. „Mám pripravené všetky podklady, auditované, za šesť rokov podnikateľského aj súkromného života a odovzdám ich príslušným orgánom, ak o to bude záujem,“ vyhlásil exminister hospodárstva pre HN.

Na osobnú schôdzku s Malchárkom prokurátor momentálne nevidí dôvod. „Taktika a spôsob vyšetrovania vrátane termínov sú vecou vyšetrovateľa, ja mu do toho nebudem zasahovať,“ reagoval Kováčik.

Malchárek poskytol HN prvý väčší rozhovor od prepuknutia kauzy Gorila. Po návrate zo zahraničia tvrdí, že má pripravenú dôslednú obhajobu. Pomáha mu známy advokát Dušan Ivan, ktorý obhajoval v korupčnej kauze račianskeho starostu Pavla Bielika, zastupoval tiež premiérkinho poradcu Martina Novotného v kauze Osrblie.

Malchárek tvrdí, že kauza vstúpila do jeho osobného života a života jeho rodiny a chce preto, aby sa dôkladne vyšetrila a to čo najskôr. Chce sa obrátiť aj na ministra vnútra Daniela Lipšica. „Pripravujem mu list, v ktorom ho poprosím, aby vnímal súvislosti, ktoré sa s prezentáciou tzv. kauzy Gorila javia ako neúnosné pre mňa ako osobu, pre moju rodinu, pre atmosféru v našom okolí, na moje súkromné aj podnikateľské aktivity,“ vyhlásil. Prekáža mu nielen zvýšená pozornosť médií, ale aj mediálne útoky anonymných prispievateľov na internetových fórach a demonštrujúcich proti Gorile na námestiach. Malchárkovi zdvihol žlč napríklad aktivista a kandidát Obyčajných ľudí Alojz Hlina, ktorý pred jeho Audicentrom rozložil transparent s nápisom Skonfiškovať!

Vytvárame zisky
Na otázky o činosti firmy HM Invest, ktorú vlastní spolu s bývalým policajtom a spolupracovníkom Penty Zoltánom Vargom, Malchárek odmieta odpovedať. „HM Invest je pre akcionárov úspešná spoločnosť, mám tam výraznú minoritu, vytvárame zisky, platíme daň, to je všetko čo k tomu poviem.“ Ostatné je podľa Malchárka jeho súkromná záležitosť.Varga vlastnil odpočúvaný byt z Gorily.

Vila ho vraj stojí tisíce

Spoločná firma HM Invest nemá webstránku ani viditeľné jadro biznisu. Malchárek býva v lukratívnej vile na Kramároch, ktorú vlastní HM Invest. Jej odhadovaná hodnota je takmer milión eur. Malchárek tvrdí, že si vilu prenajíma. Ročne ho to údajne stojí vyše 28-tisíc eur. Vypovedať v prípade údajnej korupcie bývalý minister hospodárstva doteraz nebol. Hovorí, že zatiaľ nedostal ani predvolanie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 16:38