StoryEditor

Radičová hostila ľudí z Penty vo svojom dome

02.02.2012, 23:00

"To vážne ma idete vťahovať do týchto gorilích hier? Prepáčte, tak toto zásadne odmietam," bola prvá reakcia premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) na otázku, či sa vo svojom dome v Novej Dedinke neďaleko Bratislavy stretávala so spolumajiteľom finančnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom. Nakoniec však priznala, že k nej nechodil len Haščák, ale aj viacerí ďalší predstavitelia Penty.

Tvrdí, že to bolo ešte v čase, keď žila s humoristom Stanom Radičom a nefigurovala vo vrcholnej politike. "V mojom dome bolo za tie roky tisíc ľudí na návšteve, možno aj viac. A ja som rada, že je môj dom pohodlný a ústretový mnohým ľuďom," odpovedala Radičová. Podľa nej išlo o bežnú komunikáciu v rámci priateľských stretnutí. Na otázku, či za priateľa považuje aj Haščáka, odpovedala vyhýbavo. "Ja pána Haščáka poznám. To je všetko."

Medzi ľuďmi, ktorí u nej nikdy neboli, je podľa Radičovej napríklad šéf Smeru-SD Robert Fico. Práve ten ju verejne obvinil, že si Haščáka pozývala aj k sebe domov. Podľa spisu Gorila sa s Haščákom stretol v konšpiračnom byte aj Fico.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 09:32