StoryEditor

Fico: Odvolanie Bubeníkovej je obrazom pravicovej koalície

11.01.2012, 16:28
Autor:
TASRTASR

Spôsob, akým sa dnes prezentovali členovia vládneho kabinetu pri návrhu na odvolanie predsedníčky Výkonného výboru Fondu národného majetku (FNM) Anny Bubeníkovej, je obrazom pravicovej koalície, ktorú tieto strany ponúkajú voličom. Uviedol to dnes šéf sociálnych demokratov Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na rozhodnutie vlády SR v tejto veci.

"Pán Dzurinda (SDKÚ-DS) v nedeľu (8.1.) na osobitnej tlačovej konferencii oznámil, že jeho videnie Slovenska po parlamentných voľbách v marci 2012 je videnie "širokého pravicového zlepenca". Kto teda chce vidieť, ako má vyzerať vláda v očiach Mikuláša Dzurindu, nech sa dnes pozrie na Úrad vlády SR - to je presne obraz toho, čo nám ponúka pravica," konštatoval expremiér.

Za odvolanie Bubeníkovej dnes hlasovali všetci ministri SaS, KDH, Mosta-Híd, ako aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Proti tomuto rozhodnutiu sa postavili len ministri SDKÚ-DS. Pôvodne sa pritom očakávalo, že návrh neprejde, keďže vedenie Mosta-Híd avizovalo, že Bubeníkovú pri hlasovaní zrejme podrží.

Odvolanie šéfky FNM z funkcie navrhol minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS). Dôvodom boli informácie z údajných spisov tajnej služby pod názvom Gorila, ktoré naznačovali korupčné správanie Bubeníkovej za čias druhej vlády Mikuláša Dzurindu. Pravosť tvrdení, ktoré sa týkali odvolanej šéfky FNM pritom doteraz oficiálne nikto nepotvrdil.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:20