StoryEditor

Dvaja údajní sýkorovci sa priznali k niektorým skutkom

12.09.2011, 13:43
Autor:
TASRTASR

Dvaja z prítomných obžalovaných sa dnes na hlavnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku so sýkorovcami priznali k niektorým skutkom v obžalobe. Spáchanie len niektorých skutkov priznali František K. a Jaroslav P., ostatní obžalovaní povedali, že sú nevinní.

Na dnešnom hlavnom pojednávaní by sa malo začať s výsluchom obžalovaných. Úvodu procesu predchádzala námietka zaujatosti od jedného z obhajcov, ktorý neverí v objektívnosť senátu. Obhajca námietku nezdôvodnil a senát o nej nakoniec nerozhodoval.

Vo februári 2009 policajti pri akcii zadržali desiatich údajných členov sýkorovského gangu. Jedenásty, ktorý má byť jedným z bossov zločineckej skupiny, unikol a dodnes sa ho nepodarilo vypátrať. Na Martina B. je vydaný medzinárodný zatykač. Všetkých zadržaných okrem jedného vzali do väzby. Obžaloba je podaná za 16 skutkov, z toho 12 spáchaných zločineckou skupinou. Väčšine obžalovaných hrozia tresty odňatia slobody od 20 do 25 rokov väzenia alebo na doživotie. Obvinení sú stíhaní za zosnovanie zločineckej skupiny, vydieračský únos, hrubý nátlak, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné trestné činy.

Ako svedkovia sú v tomto procese navrhnutí viacerí ľudia označovaní za bossov slovenského podsvetia. Niekoľko dní pred začiatkom procesu na ŠTS spáchal vo väzení samovraždu jeden z obvinených. Jeho obhajca dával vinu nátlaku zo strany vyšetrovateľov a prokuratúry, tí to odmietli.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 13:48