StoryEditor

SNS chce Lipšicovu hlavu

04.08.2011, 11:02
Autor:
TASRTASR
Danko: Mal by priznať zodpovednosť za to, že štát by mal doplatiť desiatky miliónov eur na platoch sudcov.

Bývalý minister spravodlivosti a súčasný šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic (KDH) by sa mal vzdať vládnej funkcie. Na dnešnej tlačovej konferencii ho na to vyzval prvý podpredseda SNS Andrej Danko s tým, že Slovenskú republiku dobieha škoda, ktorú Lipšic spôsobil.

Danko pripomenul, že to bol práve Lipšic, ktorý v roku 2004 presadil myšlienku Špeciálneho súdu, a preto by mal dnes priznať zodpovednosť za to, že štát stojí pred hrozbou doplatenia desiatok miliónov eur na platoch sudcov. "Je to človek, ktorý Slovensku spôsobil časovanú bombu. Lipšic ako človek bez súdnej praxe, ako človek, ktorý možno bol v súdnej sieni len na pozorovanie, sa postavil v roku 2004 voči odborníkom a vniesol do justície nevraživosť a svoje ambície. Vyvolal u sudcov napätie a dnes ho dobiehajú ich žaloby, ktoré sú výsledkom toho, čo mu sudcovia dávali najavo," upozornil Danko.

Na otázku, či sa SNS pokúsi Lipšica v parlamente odvolať, Danko odvetil, že sa nie je s kým spojiť. "So Smerom? Robert Kaliňák sa na brannobezpečnostnom výbore s Lipšicom stíska. Spájajú ich kauzy s odpočúvaním, vidím ich priateľstvá a mám z toho zimomriavky. Nikto zo Smeru nemá odvahu na Lipšica útočiť, nie je s kým sa spojiť, lebo sa ho každý bojí, a to on chcel dosiahnuť," vyhlásil Danko.

Podpredseda národniarov sa domnieva, že Lipšic vnáša svoju nevraživosť aj do vnútra svojho súčasného rezortu. "Vyhovuje mu, že policajtov môže deptať a odvolávať cez telefón. Spolu s pánom Spišiakom dehonestujú stav polície, každého šikanujú, ale svoje chyby nevidia. To, ako vyriešili Spišiakov priestupok, je výsmech. Buď voči nám zahrali komédiu, alebo sú naozaj tak arogantní a bezcharakterní," povedal. SNS je údajne zúfalá z toho, ako ju oslovujú jednotliví policajti s tým, ako sú deptaní, ak nevychádzajú v ústrety nadriadeným. "Akoby KDH jedli špeciálne tabletky nenávisti," upozornil.

Danko je presvedčený, že minister vnútra nemá žiadne výsledky. "Vždy je to bublina, ako Harman či Valko. Ako minister spravodlivosti nám sľuboval zrýchlené konania a trestanie zločincov. Dnes ho chápem, prečo si zobral rezort vnútra, lebo ministerstvo spravodlivosti nezvládal. Je lepšie zvolávať tlačovky, mudrovať a medializovať sa ako James Bond," myslí si Danko.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 01:30