StoryEditor

Belousovová končí zbieranie podpisov pre svoju stranu

01.08.2011, 14:57
Autor:
TASRTASR

Zber podpisov potrebných na registráciu novej politickej strany Národ a Spravodlivosť (NAS) sa blíži ku koncu. Pre TASR to dnes uviedla zakladajúca členka a poslankyňa NR SR Anna Belousovová (nezávislá).

Na zaregistrovanie politickej strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov občanov. Napriek tomu, že vyzbierané budú už skôr, aktivisti NAS zostanú v uliciach až do konca augusta. "Zaznamenávajú pozitívne reakcie. Je to nielen o zbere podpisov, ale aj odozvách ľudí, ktoré najlepšie pocítime v teréne," povedala Belousovová.

Po odovzdaní podpisov, straníckych stanov, dokladu o zaplatení správneho poplatku ministerstvu vnútra a následnej registrácii NAS zvolá strana ustanovujúci snem. Ten sa musí podľa zákona konať do troch mesiacov od registrácie.

Belousovová oznámila zámer založiť nový politický subjekt a začiatok zbierania podpisov 27. mája. Strana bude podľa jej slov založená na civilizovanom, demokratickom, nekonfrontačnom a nexenofóbnom patriotizme, teda vlastenectve. S takýmto subjektom má politička ambíciu dostať sa po najbližších parlamentných voľbách do Národnej rady SR. Škatuľkovať NAS však nechcela. "Aby sme sa zatrieďovali, či sme vľavo, v strede, vpravo alebo hore či dole, je nezmysel. Ak si nás politológovia zatriedia, prosím, my sme národní a vo všetkých oblastiach chceme byť spravodliví," deklarovala.

Rozdiel medzi jej domovskou stranou SNS a NAS je údajne v tom, že kým strana Jána Slotu neustále hľadá nepriateľa, NAS ho hľadať nebude. Naopak, ciele strany majú viesť k pozitívnym métam, a tak sa dajú nájsť aj pozitívni priatelia.

Belousovová vlani na jeseň neúspešne kandidovala na post lídra SNS. Víťazom sa stal Slota, vo februári 2011 niekdajšiu prvú podpredsedníčku národniarov zo strany vylúčili.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 13:32