StoryEditor

Vendeta pred parlamentom. Vchod zamkli reťazou

10.06.2011, 00:00
Autor:
TASRTASR

Trojica neznámych aktivistov, ktorí sa v e-maile pre médiá podpísali ako "Vendeta Odplata", včera ráno približne o 4.30 h uzamkla reťazou zvonku vchodové dvere do Národnej rady SR.

Podľa ich vyhlásenia tak urobili na znak nesúhlasu s dlhodobou aroganciou zo strany politickej moci a ako protest proti nefungujúcej inštitúcii. "Jediné, čoho sme svedkami, je bohapusté vykrádanie, lacný populizmus, marketingové prezliekanie kabátov, korupcia, praktiky hodné mafie. Zákony, ktoré priťažujú občanom, škrtenie sociálnych výdavkov, znižovanie životnej úrovne, prepad chudoby, kým pod heslom 'Nemáme peniaze' zachytíme iba špičku ľadovca uliatych miliardových tendrov, fondov, štátnych zákaziek," vysvetlili svoje videnie súčasnej politickej situácie.

Túto udalosť pred budovou parlamentu potvrdila aj šéfka komunikačného oddelenia Národnej rady Slovenskej republiky Beáta Skyvová. "Príslušníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov mali celú situáciu pod kontrolou a podľa ich vyjadrenia nehrozilo žiadne akútne nebezpečenstvo," uviedla.

Maskovaní páchatelia sa pri výbere masky, ako aj svojom podpise inšpirovali známym americkým filmom "V ako Vendetta". Podľa filmového príbehu sa hlavný hrdina, ktorého tvár skrýva maska, snaží bojovať proti režimu, ktorý potláča základné ľudské práva.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 20:51