StoryEditor

Slota odišiel domov

13.06.2010, 00:02
V Slovenskej národnej strane zavládlo sklamanie. Slotovci sa nechcú pozerať na to, ako strácajú moc. Šéf SNS Ján Slota si nepočkal na posledné neoficiálne výsledky, krátko pred jednou hodinou opustil volebný štáb.

"Potrebujem sa vyspať. Zajtra idem do relácie. Idem do Žiliny, vyspím sa a vrátim sa," zdôvodňoval Slota a nastúpil do luxusného auta Lexus, ktoré riadil šofér.

Podľa predbežných výsledkov volieb SNS pohorela a hrozí jej odchod do opozície. Jej výsledok sa zatiaľ pohybuje okolo piatich percent, vo voľbách v roku 2006 mala takmer 12 percent.

Spolu so Slotom opustili volebnú centrálu viacerí politici aj podnikateľ Jozef Studenič, ktorý kandidoval za SNS.

"Je to sklamanie," komentoval pre HN minister školstva Ján Mikolaj pri odchode z centrály. Na slová bol skúpy aj exminister výstavby Igor Štefanov. "Počkajme si na oficiálne výsledky," opakoval iba pri odchode domov.

SNS už zatvára volebný štáb. Tlačový tajomník Dušan Štrauss novinárom povedal, že voľby museli stráviť mimo politikov na prízemí budovy, pretože "také bolo rozhodnutie. Nebola spokojnosť s vašou prácou za celé štyri roky".

Štrauss bez toho, aby poznal definitívne výsledky, už uzavrel aj tipovaciu súťaž, ktorú urobil pre novinárov. Pred uzavretím volebných miestností od nich chcel, aby si tipli, aký výsledok SNS dosiahne. Sľúbenú fľašu šampanského dal novinárovi zo Slovenského rozhlasu, ktorého tip bol 5,8 percenta.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
21. máj 2024 16:28