StoryEditor

Rodinný víkend v akvaparku? Vyše 200 eur

26.07.2010, 00:00

Radi by ste s rodinou strávili víkend v akvaparku? Bežná štvorčlenná domácnosť by mala určite počítať so sumou vyše 200 eur. Samozrejme, záleží na tom, ktorý akvapark si vyberiete, čo všetko plánujete zažiť, ako chcete bývať, či ako sa budete stravovať.

 


Zábava pre každého
Akvaparkov je na Slovensku niekoľko. Od klasických letných kúpalísk sa líšia bohatšou ponukou zábavy, relaxu a služieb, celoročnou prevádzkou a tiež vyššími cenami. Rozdiely sú však aj medzi nimi.

 

Napríklad v najväčšom stredisku vodnej zábavy na Liptove - v Aquaparku Tatralandia - zaplatí štvorčlenná rodina za dve noci a tri dni 260 eur. "V cene je zahrnuté ubytovanie pre štyri osoby v apartmáne s vlastnou kuchynkou, vstup do akvaparku na tri dni, parkovanie, poplatok za ubytovanie, detské ihriská či detský kútik,“ hovorí marketing director Miroslav Parobek. Zábavy si tu užijete na 29 toboganoch a šmýkačkách, v 13 bazénoch s vodou od 24 do 38 stupňov, množstve detských atrakcií, sú tu ihriská na tenis, basketbal, volejbal, či minigolf, bowling a 5D kino. "Každý deň máme program, o ktorý sa stará tím animátorov a počas víkendov prebiehajú rôzne tematické akcie. V susedstve je tiež westernové mestečko,“ dodáva.

Ak chcete niečo ušetriť na víkende v akvaparku Aquacity Poprad, ubytujte sa v niektorom z priľahlých penziónov. Môžete sa ubytovať aj v hoteloch patriacich akvaparku, no počítajte s cenou od 210 eur za dvojlôžkovú izbu s prístelkou na jednu noc. Tu však zas ušetríte na vstupnom. "Hostia ubytovaní v našich hoteloch majú vstup do akvaparku neobmedzený počas celého svojho pobytu,“ hovorí Brand manažérka Lenka Chovancová. Inak za celodenný vstup pre dvoch dospelých a jedno dieťa zaplatíte 36 eur. "Deti do 120 centimetrov majú vstup do celého areálu za desať centov.“ V cene vstupného máte k dispozícii termálne bazény, vodné atrakcie, tobogany, Mayskú pyramídu so šmýkačkami, vnútorný 50-metrový plavecký bazén, parné sauny, detské bazény, kryté relaxačné bazény a mnoho ďalšieho.

Plavba po Dunaji
Ak sa vám nechce cestovať na sever Slovenska, môžete navštíviť akvapark Wellness Patince neďaleko Komárna. Tu podľa marketingovej manažérky Anny Plačkovej vychádza víkendový pobyt štvorčlennú rodinu na 342 eur. "Pobyt zahŕňa ubytovanie s polpenziou, neobmedzené vstupy do vnútorných a vonkajších bazénov, do saunového sveta, fitnescentra, vyhliadkovú plavbu po Dunaji, zľavy na športové aktivity, bezplatné parkovanie, celodenný animačný program pre deti a rôzne cvičenia a prednášky o zdravom životnom štýle.

Niektoré akvaparky vlastné ubytovanie vôbec neponúkajú. Napríklad v Aquathermal parku v Senci sa spoliehajú na blízkosť Bratislavy. Ubytovať sa však môžete v niektorom z okolitých penziónov či hotelov. Samotné vstupné patrí medzi najdrahšie na Slovensku. Dospelí tu za celodenný lístok zaplatia 20 eur, pre deti je vstup za 12 eur. Akvapark však v tomto roku oslavuje svoje siedme narodeniny a pri príležitosti osláv tu už druhý rok za sebou usporadúvajú majstrovstvá Slovenska v jazde na tobogane. Ak by ste chceli aj súťažiť, môžete sa zaregistrovať mailom na stránke akvaparku, alebo sa prihlásiť priamo na mieste pri vstupe. Minuloročný víťaz je tiež aktuálny držiteľ slovenského rekordu. Takže ak ho chcete prekonať, máte jedinečnú príležitosť skúsiť to už tento víkend. Dušan Uhrin

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:36