StoryEditor

Tipos má po ochrane pred veriteľmi ďalšiu výhodu

17.04.2011, 18:30
Lotériová spoločnosť Tipos vstupom do ochranného režimu získa ďalšiu výhodu.

Okrem toho, že sa vyhne vyplateniu prisúdených 14 miliónov eur cyperskej firme Lemikon Limited za zneužívanie ochranných známok, získa čas na doriešenie druhej časti sporu.

V ňom žiada Lemikon ďalšie milióny za údajné neoprávnené používanie know-how českej Športky, od ktorej cyperská firma odkúpila pohľadávku ešte v roku 2008. Vtedy od slovenskej lotérie žiadala viac ako 66 miliónov eur. Najvyšší súd im však vlani v novembri priklepol iba spomínaných 14 miliónov, zvyšok vrátil na ďalšie konanie na nižšie súdy.

Návrat späť
Podľa právnika z advokátskej kancelárie e/n/w/c Radovana Palu bude toto konanie na nižších súdoch počas reštrukturalizácie prerušené, teda sa nebude pokračovať v tom, čo žiadal Najvyšší súd. Proces reštrukturalizácie – ochranného režimu pred veriteľmi, začne už začiatkom budúceho týždňa, keď sa v obchodnom vestníku zverejní rozhodnutie Okresného súdu Bratislava I o prijatí návrhu Tiposu vstúpiť doň.

Lotéria bude mať 30 dní na to, aby zdokladovala, že spĺňa všetky podmienky reštrukturalizácie. Ak ju súd definitívne povolí, začne sa vytvárať plán, v ktorom si veritelia prihlásia svoje pohľadávky. „Lemikon si teda bude musieť v reštrukturalizácii prihlásiť tak 14-milónovú pohľadávku potvrdenú Najvyšším súdom, táto bude nesporná, ako aj pohľadávku na zostávajúcu sumu,“ uviedol pre HN Pala.

Podľa našich informácií to Lemikon aj má v pláne. Tú druhú pohľadávku však správca Tiposu s najväčšou pravdepodobnosťou poprie a tak sa začne celý proces rozhodovania o neoprávnenom používaní know-how nanovo.


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 14:26