StoryEditor

Úplatok pre Matoviča? Mal to byť len žart

25.06.2010, 15:20
Autor:
ČTKČTK
Úplatok 20 miliónov eur, ktorý údajne nedávno ponúkli novozvolenému poslancovi Igorovi Matovičovi (SaS), ak spolu s tromi ďalšími zákonodarcami nepodporí novú vládu, bol vraj iba žartom. Matovič to napísal na svojom blogu na internete.

Matovič je členom občianskeho hnutia Obyčajní ľudia. Spolu s ďalšími tromi zástupcami hnutia sa do parlamentu prekvapivo dostal na kandidátke SaS, ktorá je nováčikom v Národnej rade. Všetci štyria sa "prekrúžkovali" z najnižších priečok kandidátnej listiny. Ak by táto skupina nepodporila vznikajúcu vládu, štvorkoalícia by v parlamente stratila väčšinu. SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd budú mať v snemovni pomerne nevýraznú väčšinu, zo 150 kresiel obsadia 79.

"Prvé čo povedal bolo - Nerob to, prosím, ja som si z teba len vystrelil. Naozaj, vystrelil," uviedol Matovič na blogu o údajnom sprostredkovateľovi, ktorý ho po predchádzajúcej údajnej ponuke úplatku navštívil vo štvrtok večer. Trestné oznámenie nepodal.

Predseda SaS Richard Sulík už skôr ocenil, že budúci poslanec o údajnej ponuke informoval. Zároveň tvrdil, že sa ďalej udalosťou zaoberať nebude. Naopak, venuje sa jej už polícia. "Polícia sa zaoberá medializovanými informáciami, nie je však možné poskytnúť bližšie informácie," povedala ČTK hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková. "Pokiaľ nám niekto podá podnet, tak sa touto vecou budeme zaoberať," tvrdila hovorkyňa generálneho prokurátora Svetlana Močková.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 11:21