StoryEditor

Koalícia tlačí na Radičovú. Má vysvetliť stranícku kauzu

12.04.2011, 20:00
Podozrenia zo straníckeho klientelizmu v rezorte financií postavili do pozoru celú koalíciu.

Premiérka Iveta Radičová sa v najnovšej kauze SDKÚ-DS dostáva pod tlak svojich koaličných partnerov. „Je to etický problém. Verím, že premiérka a strana budú konať. Budem sa pýtať,“ vyhlásil pre HN predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Šéf SaS Richard Sulík zase očakáva, že Radičová bude postupovať tak, ako v minulosti proti jeho strane.

SDKÚ čelí podozreniam zo straníckeho klientelizmu – firma okresného šéfa strany Ondreja Ščurka dostala lukratívnu zmluvu od Daňového riaditeľstva, ktoré riadi nominant a osobný priateľ ministra financií Ivana Mikloša. „Predpokladám, že pani premiérka použije v tomto prípade rovnaký meter, ako to bolo pri nás pri Liberálnom dome,“ odkázal jej Sulík. Radičová vlani zastavila SaS, ktorá chcela vo vlastnej budove prenajímať poslancom kancelárie. Premiérka to označila za nonsens a zneužívanie peňazí daňových poplatníkov.

HN sa pokúšali spojiť aj s predsedníčkou vlády SR, Radičová však včera oficiálne stanovisko k prípadu nevydala. Minister Mikloš však včera povedal, že prenájmom budovy od Ščurkovej firmy daňová správa v porovnaní s ponukou inej firmy ušetrila. Tvrdí, že daňové úrady neskúmajú stranícku príslušnosť tých, od ktorých si objednávajú.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 14:26