StoryEditor

Fico dal Radičovej poslednú šancu

14.04.2011, 17:03
Autor:
TASRTASR
Ak Radičová neodvolá ministra financií Ivana Mikloša, Smer bude chcieť vyslovovať premiérke nedôveru.

Poslanecký klub opozičného Smeru-SD má od vedenia strany mandát na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR s návrhom na vyslovenie nedôvery premiérke Ivete Radičovej (SDKÚ-DS). Stane sa tak vtedy, ak nevyužije svoju poslednú šancu na odvolanie ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) za kauzu prenájmu budovy Daňovým riaditeľstvom (DR) SR v Košiciach.

Smer tlačí na koalíciu
Predsedníčka vlády sa podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica svojimi doterajšími vyhláseniami v súvislosti s prípadom plne prihlásila k straníckym kšeftom vnútri SDKÚ-DS a kryje ich ďalšími klamstvami. "Konanie, ktorého sa dopustila, je nezlučiteľné s funkciou premiéra SR," vyhlásil opozičný líder na dnešnej tlačovej konferencii.

Podľa neho má teraz Radičová ešte jednu šancu rozhodnúť sa správne. Smer-SD apeluje nielen na ňu, ale aj na koaličných partnerov SDKÚ-DS, aby vyvíjali tlak na odvolanie Mikloša z funkcie. Ak sa tak nestane, mimoriadna schôdza parlamentu by sa mohla uskutočniť hneď po veľkonočných sviatkoch, avizoval Fico.

Fico: Radičová kryje zlodejov
Radičová podľa neho svojimi stredajšími (13.4.) vyjadreniami sama sebe strhla masku premiérky odolávajúcej zlodejstvám. "Namiesto toho, aby si dala ako predjedlo generálneho riaditeľa DR Miroslava Mikulčíka a ako hlavné jedlo jeho osobného priateľa Ivana Mikloša, celému Slovensku oznamuje, že je v poriadku, ak generálny riaditeľ DR pán Mikulčík pod kuratelou ministra financií Ivana Mikloša podpíše zmluvu o prenájme súkromnej budovy pre štát za 200 miliónov korún, pričom majiteľom budovy je okresný predseda SDKÚ-DS v Nitre a nastrčená cyperská firma," podčiarkol predseda Smeru-SD.

Klamstvá Mikloša a Mikulčíka podľa neho Radičová navyše kryje vlastnými klamstvami. "Máva pred očami celého Slovenska smiešnym papierom, ktorý má potvrdzovať, že za cyperským spoločníkom okresného predsedu SDKÚ-DS v Nitre nie sú žiadni Slováci, ale iba nejakí dvaja Cyperčania. Iveta Radičová klamala a musela vedieť, že ide o nastrčené osoby, s akými SDKÚ-DS pracuje dlhodobo pri financovaní svojej strany," myslí si Fico.

Otvorená kauza
Radičová v stredu po rokovaní vlády vyhlásila, že jej kabinet nemá žiadny záujem na tom, aby existovali akékoľvek pochybnosti o straníckom klientelizme. Preto Daňové riaditeľstvo (DR) SR opäť otvorí možnosť prihlásiť sa s lacnejšou ponukou na prenájom budovy pre daňový úrad v Košiciach.

Zopakovala tiež argumenty, podľa ktorých nové vedenie DR SR po vlaňajších parlamentných voľbách zrušilo nevýhodnejšiu zmluvu o prenájme s firmou VSH Development a vybrala najlepšiu z ponúk, ktoré boli k dispozícii. Zákazku tak získala spoločnosť Nitra Invest, ktorej spolumajiteľmi sú okresný predseda SDKÚ-DS v Nitre Ondrej Ščurka a neznáma cyperská firma. Podľa Radičovej majiteľmi cyperskej spoločnosti nie sú žiadni Slováci, ako to tvrdí predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, pričom to potvrdila výpisom pochádzajúcim od cyperského ministerstva hospodárstva.

01 - Modified: 2004-03-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Majitelia musia zvieratá povinne zaevidovať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:56