StoryEditor

Mikuš o HZDS: Snažia sa ma vydierať

Mečiarove ĽS-HZDS trvá na tom, aby jej exposlanec Tibor Mikuš vrátil strane poslanecký mandát.
Dnes ho k tomu vyzvali dokonca cez celostranový inzerát, ktorý si zaplatili v celoštátnom denníku Nový Čas. „Pán Mikuš, kde je vaša česť? Koho zase oklamete? Vráťte mandát!“ píše sa v inzeráte. Jeho súčasťou je aj údajná fotokópia slávnostného sľubu, v ktorom sa pred voľbami v roku 2006 zaviazal, že ak vystúpi zo strany, vráti poslanecký mandát.

Mikuš včera pre HN potvrdil, že takýto sľub podpísal – napriek tomu sa však vzdať mandátu nechystá. „Podpísal som to. Uvedomoval som si ale, že to nie je v súlade s ústavou. Nemá to právnu hodnotu a vedel som, že sľub poslanca a mandát od voličov je nadradený.“ Tvrdí, že takýto sľub bol prekážkou, ktorú bolo treba prekonať. „Dali nám to podpísať nečakane v deň, keď sa zostavovala kandidátka.“ Fakt, že to HZDS dnes vyťahuje, vníma ako pokus o vydieranie.

Ľudovci tvrdia, že Mikuš svojou reakciou len potvrdil svoj charakter. „Ide vám len a len o kariéru za každú cenu, a ak ste sa vo voľbách uchádzali o voliča HZDS, teraz sa schovávate za anonymného voliča, ktorý vás nevolil a nechcel,“ reagoval platenou správou v agentúre SITA tlačový odbor ĽS-HZDS.

Mikuš vystúpil zo strany v januári tohto roku po tom, čo kritizoval vedenie ľudovcov na čele s Vladimírom Mečiarom.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:58