StoryEditor

Euro privezú do NBS terénne autá

24.10.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Ministerstvo vnútra plánuje nakúpiť techniku na bezpečný transfer eura na Slovensko a do ústredia Národnej banky Slovenska, ako aj na prevoz eura po území SR z ústredia NBS do jej určených expozitúr za 61,37 milióna korún. Peniaze získal rezort formou Darovacej zmluvy práve od slovenskej centrálnej banky. Za tieto financie sa má formou verejnej súťaže zabezpečiť nákup dvoch balisticky chránených sprievodných terénnych vozidiel BR5 a BR6 za 28 miliónov korún a šesť sprievodných terénnych vozidiel za 12 miliónov. Počíta sa aj so zadovážením dvadsiatich samopalov kalibru 5,7 milimetra za 2,8 milióna korún, dvadsiatich pištolí rovnakého kalibru a 40-tisíc nábojov.
K bezpečnému manipulovaniu s peniazmi by malo dopomôcť aj šesť kusov ručného navigačného prístroja GPS spolu s digitálnou mapou za 258-tisíc korún, 80 prenosných rádiostaníc vrátane stacionárnych rádiových prevádzačov v hodnote 13,1 milióna korún a dvadsiatich vozidlových rádiostaníc s konzolami na ich diaľkové ovládanie s dispečerským pracoviskom za 2,69 milióna. Zabezpečí sa aj jeden mobilný rádiový prevádzač a jedno programovacie zariadenie na šifru.
Na záver dokumentu, o ktorom bude v stredu rokovať vláda, sa uvádza, že v prípade, ak by si to bezpečnostné opatrenia v procese prípravy a zavedenia eura v SR vyžadovali, je možné uvažovať i o nasadení príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia ozbrojených síl.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. máj 2024 21:04