StoryEditor

KDS ide do eurovolieb s OKS

31.03.2009, 15:45
Autor:
SITASITA
Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS) a Občianska konzervatívna strana (OKS) dnes podali na ministerstve vnútra spoločnú kandidačnú listinu na voľby do Európskeho parlamentu, ktoré budú 6. júna.

Za koalíciu KDS a OKS sa o miesta v europarlamente bude uchádzať 13 kandidátov. V prvej päťke sa ocitol aj neúspešný kandidát na post hlavy štátu v prezidentských voľbách, parlamentný poslanec František Mikloško. "Naša kandidačná listina je jediná listina, na ktorej sú kandidáti, ktorí pred rokom hlasovali ako poslanci Národnej rady proti Lisabonskej zmluve," povedal dnes pre agentúru SITA po odovzdaní kandidačnej listiny predseda KDS, poslanec Národnej rady SR Vladimír Palko.

"Lídrom kandidátky budem ja," uviedol Palko. Na druhom mieste je lekár, prorektor Univerzity Komenského Peter Osuský z OKS, tretí je exminister zdravotníctva, lekár Alojz Rakús. "Chceme presadzovať ako koalícia, aby Európska únia sa čo najviac podobala združeniu slobodných členských krajín, aby to nebol byrokratický moloch," uviedol Palko.

Podľa Palka chcú obe strany v EP spoločne presadzovať, aby členské štáty samy za seba rozhodovali v daňových otázkach a v závažných kultúrno - etických otázkach, akými sú ochrana rodiny a ľudského života. Práve tieto princípy má obhajovať Mikloško. "Som presvedčený, že František Mikloško tak jednoznačne obhajoval kresťanské a konzervatívne princípy, že je potrebné, aby posilnil túto kandidačnú listinu," zdôvodnil Palko. Na spoločnej kandidačnej listine je osem kandidátov navrhnutých KDS a piati OKS. Medzi ďalšie známejšie mená patria poslanci NR SR Pavol Minárik a Rudolf Bauer a hovorkyňa KDS Mária Majdová. Ďalšia žena na kandidátke je stredoškolská učiteľka Marcela Pčolinská.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 20:50