StoryEditor

Na "Hedvigu" strieľal železničný policajt

24.01.2008, 14:24
Na videu so streľbou na "Hedvigu" je aj železničný policajt. Pre HN to potvrdil policajný viceprezident Michal Kopčik. Príslušníkom železničnej polície je práve muž, ktorý na videu strieľa do terča a nakoniec ho kopne dolu z podstavca.

„Zistili sme, že je to železničný policajt. Patrí pod rezort dopravy.“ Mladíka zrejme stihne rovnaký osud, ako autora videa policajta Radovana H. Ten bude musieť odísť s Policajného zboru.

Policajt, ktorý mal natočiť streľbu na „Hedvigu“ je ešte v službe. Podľa zistení HN ide o 24-ročného Radovana H. z Nových Zámkov. Šéf novozámockej polície už spracoval návrh na jeho prepustenie z polície. Podpísať ho však musí minister vnútra Robert Kaliňák.

Ten je na služobnej ceste v Slovinsku. Podľa hovorcu rezortu Erika Tomáša návrh podpíše v pondelok. Video, v ktorom muži v tričkách s nápisom POLÍCIA strieľajú na terč a vykrikujú pritom „Hedvigu, Hedvigu! Jo, to se ti líbí! Ty špina!“ sa na internete objavilo ešte vlani s informáciou, že ide o policajný výcvik. Neskôr však vyšlo najavo, že záznam vznikol na obecnej strelnici v obci Zemné v okrese Nové Zámky. Radovan H. je v polícii len od januára minulého roka a je absolventom Strednej odbornej školy Policajného zboru. Podľa našich informácií bol priemerný študent aktívnejší v mimoškolskom živote. Viacero jeho článkov vyšlo v Novinách odborového zväzu polície – v jednom kritizuje, že nadriadení chcú vedieť, čo robia policajti vo voľnom čase. „Policajt je tiež len človek, ktorý má právo na oddych bez stresu z toho, že je neustále pod dohľadom,“ píše Radovan v článku Nová reality show.


Viac o téme nájdete v štvrtkových
Hospodárskych novinách.


menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 11:04