StoryEditor

Mikloško si nevie predstaviť, že by KDH nahradilo v koalícii ĽS-HZDS

28.11.2007, 15:21
Autor:
TASRTASR

Poslanec Národnej rady SR František Mikloško (KDH) si nevie predstaviť, že by kresťanskí demokrati nahradili v koalícii ĽS-HZDS. Podľa neho je skôr možné v záujme stability uvažovať o podpore menšinovej vlády.
"Ak je táto informácia pravdivá, tak premiér pokračuje v tom, čo začal pred dvoma týždňami a pokračuje v tom pomerne rýchlo," uviedol pre TASR podpredseda KDH Daniel Lipšic na margo odchodu lídra ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara z dnešného koaličného rokovania. Ten krátko po tom novinárom oznámil, že premiér Robert Fico nie je ochotný ďalej pokračovať vo vládnej koalícii.
Lipšic nevie odhadnúť, dokedy skutočne koalícia vydrží. Mečiara považuje za nevypočítateľného partnera. "Ale ak by bol nútený odísť z parlamentu, myslím, že Smer by mal stále dostatočnú podporu," povedal Lipšic s dôvetkom, že sa "iba vymení pár ministrov".
Fico dnes na Koaličnej rade Mečiarovi vyčítal aj udalosti z posledných hodín, a to predovšetkým vyjadrenia exministra pôdohospodárstva (ĽS-HZDS) Miroslava Jureňu. Ten si myslí, že Robert Fico by nemal zastávať pozíciu predsedu vlády. Dôvodom je byt pre jeho matku Emíliu od firmy, ktorá získala miliardovú zákazku od Ministerstva obrany SR.
Na otázku novinárov, či predseda vlády chce predčasné voľby, Mečiar odpovedal, že áno. Zároveň si myslí, že Smer-SD chce vytlačiť ĽS-HZDS z koalície.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 16:39