StoryEditor

Vraždu Daniela Tupého stále vyšetrujú

12.01.2008, 09:53
Autor:
SITASITA
Špeciálny tím, ktorý zriadil minister vnútra Robert Kaliňák, intenzívne pracuje na prípade vraždy Daniela Tupého, agentúru SITA o tom informovala zástupkyňa hovorcu prezídia Policajného zboru Andrea Polačíková.

"Výsledky doterajšej práce zatiaľ nebudeme zverejňovať, lebo vyšetrovanie nie je dokončené," dodala Polačíková.

Vyšetrovací tím má mať podľa webstránky Aktualne.sk, ktorá informáciu o špeciálnom tíme zverejnila v novembri, osem členov a velí mu žena. Sú v ňom príslušníci špeciálnych zložiek ministerstva vnútra, napríklad aj z protiteroristickej jednotky. Rezort vnútra nechcel o zriadení tohto tímu informovať, aby nenarušil vyšetrovacie úkony. Polícii sa údajne podarilo vypátrať troch ľudí, ktorí boli svedkami vražedného útoku. Podozrivých páchateľov však polícia zatiaľ stále nemá.

Študenta Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách na bratislavskom Tyršovom nábreží. Ďalších mladíkov útočníci dokopali. Vtedajší minister vnútra Vladimír Palko sľúbil rýchle vypátranie páchateľov, avšak napriek veľkému nasadeniu polície sa to ani po dvoch rokoch od brutálnej vraždy študenta nepodarilo. Vrahom hrozí až pätnásť rokov za mrežami.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 06:48