StoryEditor

Kašický ide po chybe za veľvyslanca Slovenska pri NATO

29.01.2008, 08:31
Autor:
SITASITA
Minister František Kašický smeruje z rezortu obrany na rovnako dobré miesto v NATO. S Kašickým totiž vládny Smer-SD po odchode z ministerského postu počíta ako s veľvyslancom Slovenska pri NATO v Bruseli, píše denník Pravda.

"Už sme o tom hovorili s pánom premiérom. Pán Kašický má na to vhodnú kvalifikáciu," povedal europoslanec za Smer-SD Vladimír Maňka. Informáciu o mieste pre Kašického v Bruseli potvrdil aj šéf poslaneckého klubu Smeru Miroslav Číž. "Je to odborník," povedal. Súčasný zástupca Slovenska pri NATO Igor Slobodník je v Bruseli už viac ako štyri roky. Diplomati sa striedajú po štyroch rokoch.
Do Bruselu Kašický neodíde s prázdnymi rukami. Ako minister dostane odstupné vo výške troch mesačných platov, teda viac ako štvrť milióna. Aj to je však menej ako odchodné, ktoré dostal, keď pred štyrmi rokmi odišiel z armády do civilu. Vtedy mohol podľa prepočtov Pravdy zinkasovať takmer pol milióna korún. Okrem toho má nárok na výsluhový dôchodok, ktorý poberá aj k ministerskému platu. Ako plukovníkovi mu mohol rezort priznať aj viac ako 30-tisíc korún, ktoré sa pravidelne valorizujú. Kašický tak ako minister zarábal viac ako premiér Robert Fico, píše denník.


Upratovať chceli aj firmy blízke koalícii

Podľa zoznamu uchádzačov, ktorý včera zverejnil rezort obrany na rozkaz ministra Františka Kašického (po škandále s tendrami podal demisiu - pozn. red.) sa o zákazku uchádzalo jedno zoskupenie firiem.Medzi nimi boli aj "eseročka" Slovclean a akciová spoločnosť Meton Slovakia.

Celý článok >> 

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 17:44