StoryEditor

Ďalšia firma s nálepkami

Aj potom, čo spoločnosť AUTO-REKLAMA prestala vyplácať svojich klientov a zavrela pobočky na Slovensku, fungujú firmy, ktoré ponúkajú peniaze za nálepky na autách.

Spoločnosť INFO AUTO s kanceláriou v Komárne na svojej internetovej stránke nádejným klientom sľubuje tritisíc korún mesačne počas dvoch rokov za to, že si na auto nechajú nalepiť reklamné nálepky. V prípade, že má klient vlastné vozidlo, musí za uzatvorenie zmluvy, zhotovenie nálepky a jej nalepenie najprv zaplatiť 20-tisíc korún. INFO AUTO pritom môže písomne vypovedať zmluvu bez udania dôvodu s 30-dňovou výpovednou lehotou. Ak bude zmluva zrušená pred uplynutím dvojročnej lehoty, klient svojich 20-tisíc korún naspäť nedostane.

Nechcú oklamať...
Policajné zdroje pre HN potvrdili, že zmluvy firmy INFO AUTO sú podobné, ako mala AUTO-REKLAMA, ktorú polícia vyšetruje pre podozrenie z podvodu na základe desiatok trestných oznámení klientov. Povedomé boli aj bývalému šéfovi košickej pobočky AUTO-REKLAMY Jozefovi Horváthovi. "Je to v podstate to isté ako AUTO-REKLAMA." Netají sa tým ani samotný konateľ spoločnosť Tibor Horváth. "Áno, sú podobné, a skoro by som povedal, že nič nové sme nevymysleli," povedal pre HN. Zdôraznil, že firma funguje a on nechce nikoho oklamať. Špekulácie o tom, že môže ísť o pyramídovú hru a klienti sú vyplácaní z vkladov nových vkladateľov, nepotvrdil ani nevyvrátil. "Viete čo, skončime to. Dobre? A dovidenia."

Práve AUTO REKLAMA prestala vyplácať peniaze klientom a dostala sa do hľadáčiku polície po tom, ako na jej činnosť upozornili HN.

(Ne)kvalifikovaná zmluva
Firma funguje od januára. Vo zverejnených zmluvách je množstvo pravopisných aj logických chýb. "Po prvom letmom prečítaní mi je jasné, že to je absolútne nekvalifikovane urobená zmluva," zhodnotil právnik Radoslav Procházka.

 

Ako fungujú, ak máte vlastné auto:

AUTO-REKLAMA

  • poplatok pri podpise zmluvy: 25-tisíc Sk
  • mesačná odmena: 7-tisíc Sk

INFO AUTO

  • poplatok pri podpise zmluvy: 20-tisíc Sk
  • mesačná odmena: 3-tisíc Sk
01 - Modified: 2003-05-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Náročný produkt pre VW z Lozorna 02 - Modified: 2003-05-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Elektrokarbon vyváža do celej Európy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 23:36